Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė pradės šventinį sezoną Vilniuje

Lapkričio 30 d., šeštadienį, į Vilniaus Rotušę vilniečius ir miesto svečius vienuoliktą kartą pakvies Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė. Savo kalėdines tradicijas mugės lankytojams pristatys 29 valstybių ir bendruomenių bei 5 tarptautinių mokyklų atstovai.

Šiais metais pirmą mugės organizatorės pakvies ir į kalėdinį miestelį Rotušės aikštėje – čia mugės lankytojams bus pasiūlyta pasivaišinti įvairių šalių šventiniais skanėstais.

„Kadangi mugė sulaukia didelio gyventojų dėmesio, jau kurį laiką jautėme, kad Vilniaus Rotušėje mums darosi ankšta. Šiais metais bendradarbiaudami su Vilniaus miesto savivaldybe šventinę mugės nuotaiką kursime ir lauke. Rotušės aikštėje įrengtuose nameliuose žmonės galės pasivaišinti Prancūzijos, Vokietijos, Gruzijos, Airijos, Kazachstano, Nyderlandų, Skandinavijos šalių ir JAV kalėdiniais skanėstais. Šventinę atmosferą sukurs Rotušės aikštėje papuošta Kalėdų eglė“, - pasakojo mugės organizacinio komiteto pirmininkė Sarah Hunt.

Mugės dieną Vilniaus Rotušėje savo stendus įrengs 29 valstybių ir bendruomenių bei 5 tarptautinių Vilniaus mokyklų atstovai. Rotušėje veiks meno ir knygų kampelis, angelų butikas, įvairių smulkmenų krautuvėlė „Visko po truputį“. Kaip ir kasmet mugės metu lankytojai galės išbandyti savo laimę loterijoje ir laimėti vertingų prizų.

Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės ambasadore šiemet tapusi TV laidų vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson pasidžiaugė turinti galimybę prisidėti prie šio tarptautinio renginio. „Man labai smagu, kad Vilnius turi tokį gražų renginį, kuriame susitinka tiek daug skirtingų kultūrų. Smagu, kad mugės lankytojai ne tik turi galimybę susipažinti su įvairių šalių šventinėmis tradicijomis, bet ir prisidėti prie paramos tiems, kam jos reikia labiausiai“, - apie mugę kalbėjo B. Nicholson.

Visos Kalėdų labdaros mugės metu surinktos lėšos ir prieš renginį paaukotos rėmėjų lėšos atiteks 12 paramos gavėjų: Vilkpėdės ligoninei, Vilniaus specialiojo ugdymo centrui „Aidas“, organizacijai „Caritas“, Santariškių vaikų ligoninei, Santariškių vaikų pulmonologijos ir imunologijos skyriui, Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijai „Viltis“, Kauno vaiko gerovės centrui „Pastogė“, Visagino socialinių paslaugų centrui, Rusnės specialiajai mokyklai, šeimyninio modelio vaikų globos namams „Šv. Jono vaikai“, Lazdijų socialinės globos centrui „Židinys“, Vilniaus vaikų lopšeliui-darželiui „Kūlverstukas“.

Tarptautinę Kalėdų labdaros mugę organizuoja Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija, vienijanti Lietuvos ir užsienio moteris iš diplomatinio korpuso ir verslo bei visuomeninių organizacijų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.529037sec.