Verslo dovana reprezentuoti šaliai - bronziniu Vyčiu dekoruota knyga «Tai Lietuva»

Praėjusią savaitę knygynuose pasirodė turiniu, techniniu atlikimu ir pateikimu unikali knyga „Tai Lietuva“. Leidinys skirtas pristatyti Lietuvą aukščiausiuose verslo bei politiniuose sluoksniuose. Ypatingo išskirtinumo bei reprezentatyvumo teikia knygos viršelio dekoras – iš melchioro nulietas, sidabru dengtas Vytis, kuris yra tiksli Šv. Kazimiero paveikslo aptaiso kopija. „Prabangių tokios didelės apimties leidinių nėra daug, leidykloms juos išleisti sudėtinga ir brangu. O taip norėjosi, kad ir lietuviai turėtų kuo didesnį pasirinkimą“, - sakė knygos sudarytoja Danguolė Kandrotienė.

Nuo anksčiau leistų populiarių nuotraukų albumų knyga „Tai Lietuva“ skiriasi vertingais patraukliai pateiktais tekstais. Iš daugiau kaip penkiasdešimties žinomų fotografų nuotraukų sukurtos mozaikos ir išsamūs garsių recenzentų teigiamai įvertinti tekstai kuria Lietuvos, kaip modernios ir gilias tradicijas turinčios šalies, įvaizdį. Į knygą „Tai Lietuva“ sudėta šešiolikos autorių, žinomų šalies tyrinėtojų bei žurnalistų, straipsniai. „Knygoje stengėmės pateikt Lietuvą ne tik moderniai, bet ir pozityviai bei tinkamai sudėlioti akcentus, šiek tiek pasigirti, o labiausiai – pasidžiaugti savo šalies pasiekimais ir iškiliais darbščiais žmonėmis“, - sakė D. Kandrotienė, daugiau nei dešimties pažintinių knygų apie Lietuvą autorė.

Leidyklos „Terra Publica“ išleistoje 254 puslapių knygoje „Tai Lietuva“ pristatomi svarbiausi šalies simboliai: herbas, vėliava, himnas. Aprašomi mūsų šalies gyventojai, valstybinė santvarka, istorija, nacionalinė valiuta, kalba, švietimo sistema. Supažindinama su Lietuvos miestais, verslu, žemės ūkiu, etnografiniais regionais, tradiciniais amatais. Apžvelgiama religija, dailė, muzika, teatras, kinas, sportas, tradicinės šventės, lietuviška virtuvė, atostogos, gamta. Knyga išleista dviem variantais - lietuvių arba anglų kalbomis. Šiuo metu leidinys verčiamas ir į kitas kalbas.

Knyga unikali savo dizainu bei techniniu apipavidalinimu. Leidiniui dekoruoti panaudotas kiaurasis knygos lapų iškirtimas, taip pat dalinis lakavimas, kai pažymimos tik tam tikros puslapio dalys. Knyga papildyta vertingais priedais: panaudotas skaidrus popierius, ant kurio atspausdintas M. K. Čiurlionio paveikslo eskizas; yra išlankstomi didesnio formato knygos atvartai, ant kurių vaizduojami išskirtiniai Lietuvos objektai, taip pat įtraukti ir į UNESCO sąrašus; knygą galima įsigyti su specialia dėžute. „Tokios technologinės kokybės šalies reprezentacijai skirto albumo apie Lietuvą iki šiol nebuvo, - pastebėjo D. Kandrotienė. – O ypatingai didžiuojamės, kad tokią technologiškai sudėtingą leidinį išspausdinome būtent Lietuvoje. Manau, iškelti jo gamybą kitur būtų buvę nepatriotiška“.

24,5 pločio ir 30 cm knygai unikalumo suteikia viršelį puošiantis metalinis Vyčio herbas - detalė iš Šv. Kazimiero paveikslo, kabančio Vilniaus arkikatedroje, Šv. Kazimiero koplyčioje, aptaiso. Ženklas yra baroko stiliaus. Jo atspaudą sukūrė dailininkas Stasys Makaraitis. „Knygos viršelį puošiantis unikalus fragmentas Vytis - Lietuvos valstybės herbas, vaizduojantis raitą valdovą - išskirtinis ne tik pačia idėja leidyboje, bet ir gamybai panaudotomis brangiomis medžiagomis. Vytis išlietas iš Melchioro ir padengtas tikru sidabru“, - pasakojo D. Kandrotienė.

Knygą „Tai Lietuva“ jau galima rasti visuose šalies knygynuose bei užsisakyti internetu, e. svetainėje www.tailietuva.lt. Knyga ypač tinka dovanoti aukščiausiuose verslo bei politiniuose sluoksniuose, taip pat bus įdomi kiekvienam, besidominčiam savo šalimi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54639316sec.