Pavojus likti be atostogų – poilsį užsienyje prieš pusmetį planuoja 32 proc. lietuvių

Pastaruosius dvejus metus vis daugiau poilsiautojų atostogomis pasirūpina gerokai iš anksto. Tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ užsakymu eilę metų bendrovės „Spinter tyrimai“ atliekamo visuomenės nuomonės tyrimo duomenimis, maždaug trečdalis poilsiautojų – 32 proc. - kelionę renkasi prieš pusmetį, 23 proc. – prieš 3 mėnesius, o 22 proc. – iki kelionės likus 1-2 mėnesiams.

Atsižvelgdamas į keliautojų įpročiuos atostogas planuoti kuo anksčiau, „Tez Tour“ prieš pusantro mėnesio pradėjo išankstinį vasaros kelionių pardavimą. Kelionių organizatoriaus atstovės Ingos Aukštuolytės teigimu, stebina išankstinio pardavimo intensyvumas – iki šios dienos parduota daugiau nei 30 proc. visų vasaros sezono kelionių.

„Vertindami kelių pastarųjų metų rezultatus, fiksuojame išskirtinį susidomėjimą vasaros kelionėmis. Per pirmąjį išankstinių pardavimų mėnesį jau pardavėme trečdalį visų kelionių. Jei toks tempas išsilaikys ir toliau, kyla reali grėsmė, kad nesuskubę suplanuoti atostogų dabar, gali likti be jų arba tenkintis lūkesčių neatitinkančiais viešbučiais, kurortais . Kita vertus, džiugu, kad keliautojai suprato išankstinio kelionių pirkimo naudą – sutaupo pinigų, turi didesnę pasirinkimo laisvę“, - sakė „Tez Tour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė I. Aukštuolytė.

„Tez Tour“ atstovės žodžius patvirtina ir žinomi pramogų pasaulio atstovai. Ne tik su muzika, bet ir su kelionėmis kone gyvybiškai jam svarbiais saitais susijęs Linas Adomaitis įsitikinęs: tam, kad kelionė eitųsi sklandžiai, ją reikia planuotis iš anksto. Šiuo metu jis jau turi įsigijęs kelionę artėjančiam šiltajam sezonui. „Nes taip ir pigiau, ir sykiu apsidraudi, kad tavo kelionė tikrai įvyks“, - sakė atlikėjas.

„Pinigai patys savaime nėra turtas, o kelionės – yra. Tai turtas, kurį pasiimi ir niekas iš tavęs jo nebegali atimti. Vis dėlto mudu su žmona Irma nesame išlaidūs ir stengiamės ten, kur nereikia, pinigų netaškyti. Keliones visuomet planuojamės iš anksto ir tada už viską sumokame žymiai mažiau. Kelionę šiltajam sezonui stengiamės įsigyti jau prieš Kalėdas“, - sakė L. Adomaitis.

„Tez Tour“ kelionėmis prekiaujančio turizmo agentūrų tinklo „West Express“ atstovė Nira Koltun taip pat pastebi itin aktyvius vasaros sezono kelionių pardavimus: „Galutinių skaičių dar neturime, bet ir be jų matyti, kad pastarojo prieškalėdinio laikotarpio pardavimai gerokai lenkia praėjusius metus“. „West Express“ Produktų skyriaus vadovės nuomone, ypač aktyvius vasaros sezono kelionių pardavimus lemia kelios priežastys, tarp kurių – tik pardavimų pradžioje esatis didžiulis datų, viešbučių, krypčių pasirinkimas ir patrauklios pirkimo sąlygos.

„Paskutiniaisiais metais žmonės labai stengiasi planuotis atostogas iš anksto, nes, matyt, jau yra susidūrę su link vasaros sumažėjančiu asortimentu. Pasitaiko, pavyzdžiui, kad žmogus mielai atostogautų 10 dienų, bet viešbutį galima užsakyti tik savaitei arba pasirinktame viešbutyje laisvų kambarių apskritai nebėra ir tenka rinktis kitą, arba nebesutampa jo atostogų ir kelionių datos ir panašiai. Kiekvienas turime savo atostogų viziją, savų lūkesčių, ir jei jie nepatenkinami, atostogos gali būti sugadintos“, - sakė N. Koltun.

Antra priežastis, dėl kurios pardavimai itin suaktyvėja prieššventiniu periodu – tik sezono pradžioje siūloma galimybė įsigyti kelionę už mažiausią kainą. „Pasirūpinus atostogomis iš anksto, kelionę galima įsigyti iki 50 proc. pigiau. Daugelį pirkėjų vilioja ir galimybė perkant kelionę iš anksto sumokėti tik pradinį įnašą, kuris sudaro 10 proc. nuo kelionės vertės. O tokiai sumai ir trylikto atlyginimo nereikės“, - šypsojosi N. Koltun. Ji taip pat pastebėjo, jog labai daug žmonių perka keliones dovanų: „Ar begali būti kas maloniau, kaip per Kalėdas iš po eglutės išsitraukti Pietų saulės gabalėlį ar pažintinių kelionių įspūdžius“?

Iš „Spinter tyrimų“ duomenų matyt, kad per pastaruosius dvejus metus šalies gyventojai apskritai keliavo daugiau nei anksčiau. Rugsėjo mėnesio atlikta apklausa parodė, kad 39 proc. respondentų bent kartą per dvejus metus yra keliavę lėktuvu į pažintinę arba poilsinę kelionę. 2012 m. tokių buvo 32 proc. Populiariausiomis šalimis lietuviams tradiciškai išlieka Turkija, Bulgarija, Graikija, Ispanija.

„Tokį poilsiautojų pasirinkimą galėčiau paaiškinti tuo, kad šiose šalyse yra geras kainos ir kokybės santykis, puiki kurortų ir viešbučių infrastruktūra, aukštas aptarnavimo lygis. Pavyzdžiui, Bulgariją dažnai renkasi šeimos, nes, keliaujant su mažamečiais vaikais, nevargina ilgas skrydis. Graikijai priklausančias salas mielai renkasi vandens sporto entuziastai. Žinoma, vasaros atostogautojų taikiklyje yra ir Ispanijos kryptys, pavyzdžiui, Tenetrifė, Maljorka. Kalbant apie Turkiją, dėl savo ypatingo populiarumo išskirčiau Antalijos regioną“, -pastebėjo I. Aukštuolytė.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51622415sec.