Aleksandras Vasiljevas pristatė parodą šiauliuose

2013 m. gruodžio 16 d. Šiaulių „Aušros“ muziejaus Chaimo Frenkelio viloje (Vilniaus g. 74, Šiauliai) mados istorikas Aleksandras Vasiljevas (Paryžius–Maskva–Vilnius) visuomenei pristatė prabanga, rafinuotumu ir elegancija dvelkiančią parodą „Secesijos mada“ iš asmeninės kolekcijos.

Paroda veiks iki 2014 m. balandžio 27 d. Bilietų kaina – 10, 5 Lt.

Vieną dieną savo įtemptoje darbotvarkėje Šiauliams paskyręs žinomas mados istorikas, teatro dailininkas, kolekcininkas A. Vasiljevas, čia atvyko tiesiai iš Sibiro, kur viešėjo darbo reikalais. Popiet Chaimo Frenkelio viloje mados istoriko jau laukė gausus būrys žiniasklaidos atstovų ir mados mėgėjų, kuriuos A. Vasiljevas maloniai nustebino improvizuota spaudos konferencija-ekskursija po viloje pristatomą parodą iš jo kolekcijos.

Susirinkusiesiems su užsidegimu pasakodamas apie parodoje eksponuojamas sukneles, aksesuarus, jų istorijas ir subtilybes, kolekcininkas negailėjo gražių žodžių ir secesinio stiliaus Chaimo Frenkelio vilos erdvėms, kuriose, anot A. Vasiljevo, jo paroda puikiai dera ir atsiskleidžia: „Kaip pas Jus gražu. Šaunuoliai, puikiai padirbėjote. Aš sužavėtas.“ Mados istorikas neslėpė, kad ruošiantis eksponuoti parodą viloje, čia buvo atvežta kur kas daugiau suknelių, tačiau liko tik tos, kurios idealiausiai derėjo vilos interjere. Net 8 dienas A. Vasiljevo asistentės Tatjana Golubeva ir Raisa Markova kartu su „Aušros“ muziejaus specialistėmis dirbo prie parodos eksponavimo, kruopščiai atrinkinėjo modelius, derino prie jų aksesuarus, kūrė vientisą, secesijos mada dvelkiančią atmosferą. Jų darbo rezultatą – parodą – A. Vasiljevas įvertino puikiai: „Mano suknelės idealiai dera prie ekspozicijų temų, net sienų spalvos, o apšvietimas... toks romantiškas.“ Gerų įvertinimų iš A. Vasiljevo susilaukė ir viloje įsikūręs Chaimo Frenkelio vilos restoranas. Kolekcininkas neslėpė, kad ypatingą dėmesį skiria kokybiškam valgiui, o pietūs vilos restorane jam paliko gerą įspūdį.

Tęsdamas pasakojimą apie parodą, A. Vasiljevas pabrėžė, kad čia eksponuojami vienetiniai modeliai ir pamatyti juos vienoje vietoje – išskirtinė proga. Todėl lankytojus kvietė ne tik pačius gėrėtis, bet atsivesti vaikus, ir mergaites, ir berniukus, suteikti proga mažiesiems išvysti istoriją ir grožį, užaugti princais ir princesėmis.

Per parodos pristatymą A. Vasiljevas atskleidė ir savo ateities planus, ruošiamas naujas parodas ir projektus. Žymaus mados istoriko kolekcijose apie 50 tūkst. įvairių laikotarpių rūbų, aksesuarų ir kitų mados atributų, tad A. Vasiljevas pasidalino svajone Vilniuje įkurti mados muziejų.

Šiltai ir noriai su parodos pristatymo dalyviais bendravęs A. Vasiljevas, negailėjo laiko kiekvienam, panorusiam kartu įsiamžinti, o įsigijusieji mados istoriko knygą, džiaugėsi autoriaus autografu.

Visi, dar nespėję apsilankyti parodoje, A. Vasiljevo buvo paraginti ateiti ir pamatyti sukneles, sukurtas modeliuotojų, siuvėjų ir siuvinėtojų, dirbusių garsiuose Europos ir JAV madų namuose: „Worth“, „Doucet“, „Cheruit“, „Rouff“, „Babani“, „Tarot“, „Poiret“, „Luey“, „Wengeroff“, „Cauet“, „Altman“. Lankytojai išvys ir patvarius šimtmečio senumo audinius, nėrinius, drabužių kirpimą, siuvinėjimą, aplikacijas bei daugybę nuostabių moterų ir vyrų mados priedų: batelių, rankinukų, skrybėlaičių, sagčių, smeigtukų, smeigių, pokylių užrašų knygelių, kvepalų flakonų, vėduoklių – ir daug kitų aksesuarų, kurių viloje eksponuojama daugiau kaip 400. Drabužių ir aksesuarų ekspoziciją papildo daug secesijos stiliaus madas iliustruojančių fotografijų, tapybos darbų, derančių prie elegantiško laikotarpio aprangos.

Parodos organizatoriai: Šiaulių „Aušros“ muziejaus ir VšĮ „Alexandre Vassiliev fondas“. Rėmėjai: CITY men & women, Šiaulių Rotary klubas „Harmonija“. Pagrindinė informacinė rėmėja – „Šiauliai plius“ žiniasklaidos grupė: Šiaulių regiono televizija „Splius“, savaitraštis „Šiauliai plius“, naujienų portalas „Etaplius“. Draugai: TŪB „Printė“, UAB „Šiaulių knygrišyklos-spaustuvės“, UAB „Gorila“, UAB „Bocas ir ko“, UAB „Senoji Tilžė“, E. Galvadiškio PPĮ „Stiklas“, VšĮ „Šiaulių turizmo informacijos centras“, Chaimo Frenkelio vilos restoranas, Viešbutis-restoranas „Turnė“.

Informaciją teikia Šiaulių „Aušros“ muziejaus Dailės skyriaus vedėja Odeta Stripinienė, tel. (8 41) 43 96 75.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.44250321sec.