Liko 4 dienos nupiešti jūrą konkursui «Piešiam!»

Į pirmąjį Nacionalinį vaikų dailės darbų konkursą „Piešiam!“ jau užsiregistravo 550 klasių iš visos Lietuvos. Ikimokyklinukai, moksleiviai ir abiturientai jau atsiuntė beveik 3000 piešinių tema „Jūros pasakojimai“. Labiausiai konkursu domisi patys mažiausieji. Registruotis konkurse ir siųsti savosios jūros piešinius, su ja susijusius įspūdžius, prisiminimus galima iki sausio 10 d.

Sausio 17 d. bus paskelbta po 10 kiekvienos amžiaus grupės finalininkų, kurie po kelių savaičių bus pakviesti varžytis dėl pagrindinių prizų.

Visi dalyviai suskirstyti į keturias amžiaus grupes– nuo mažiausiųjų ikimokyklinukų iki abiturientų.

„Pirmose dviejose grupėse, iki 6 metų ir 7-10 metų, verda didžiausia konkurencija. Kartu šios grupės atsiuntė 80% visų darbų. Džiugu, kad mažieji stengiasi atskleisti savo gabumus, piešia, o už tai dar gali būti apdovanoti ir kelione,“– teigia konkurso koordinatorė Rasa Červinskienė.

Dailės mokytojų asociacijos prezidentės Živilija Šimelevičienė teigimu, konkursu siekiama paskatinti vaikus mąstyti apie jūros svarbą, kodėl reikia išsaugoti ją gyvą būsimoms kartoms, ką ji reiškia kiekvienam iš jų.

„Nors vyresnių klasių mokiniai mieliau žaidžia kompiuteriniu ar naršo internete, nei dalyvauja panašiuose konkursuose, tačiau tikimės, kad dailės mokytojai paskatins dalyvauti visų amžiaus grupių moksleivius“,– teigia Dailės mokytojų asociacijos prezidentė.

Pirmosioms 50 ugdymo įstaigų, užsiregistravusių ir dalyvaujančių konkurse, bus įteiktas dažų ir kitų dailės reikmenų gamintojos „Colorino Kids“ produkcijos rinkinys. Kiekvienos grupės nugalėtojas ir originaliausio darbo autorius bus apdovanoti laivų kompanijos „Tallink“ kruizine kelione Ryga–Stokholmas–Ryga 1–4 asmenims.

„Piešiam!“ yra antrasis nacionalinis konkursas, kurį inicijavo ir organizuojaraštinės, biuro ir kompiuterinės technikos bei mokyklos reikmenų prekybos bendrovė „Biuro pasaulis“. Įmonė jau ketvirtus metus iš eilės rengs dailyraščio konkursą „Rašom!“. Juo siekiama reabilituoti rašymą ranka ir ugdyti dailaus rašymo įgūdžius, kurie naikinami į kasdienę veiklą vis labiau besiveržiančių informacinių technologijų.

Konkursą „Piešiam!“organizuoja Dailės mokytojų asociacija, bendrovės „Biuro pasaulis“, „Colorino Kids“ ir „Tallink“. Informacija apie konkursą „Piešiam!“ ir jo sąlygas tinklalapiuose www.biuropasaulis.lt ir www.piešiam.lt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48686099sec.