Žiemos koncertų horizontai: Edukacinis projektas «Grojame pasakėčią»

Pirmasis šių metų muzikinis spektaklis skirtas visai šeimai. Spektaklyje „Grojame pasakėčią“ susitiksime su aktoriumi Linu Zube ir Klaipėdos brass kvintetu.Spektaklio scenarijų Brass kvintetui, aktoriui ir piešinių projekcijai pagal tris I.Krylov ir vieną Ezopo pasakėčią sukūrė aktorius Linas Zubė, teatro „Lino lėlės“ įkūrėjas ir režisierius.Lino sekamose pasakėčiose atgis saulytė, ežiukas, žiogas, skruzdėlė, musė, kiškis, vėžlys, ožys, lokys, asilas, beždžionė, varlės ir kiti linksmi sutvėrimai. Paklausykime jų!

Edukacinis projektas „Grojame pasakėčią“
Linas Zubė
(scenarijaus autorius, režisierius ir aktorius)
Laima Jedenkutė (muzika)
Vidas Bizauskas (piešinių projekcija)
Klaipėdos Brass kvintetas: Vilmantas Bružas (vadovas, trimitas), Alius Maknavičius (trimitas), Steponas Sugintas (trombonas), Algirdas Ulteravičius (valtorna), Jurgis Dargis (tūba)

Bilietų kainos 15 Lt

Taikomos nuolaidos

*10.30 val. kviečiame į koncertą ikimokyklinio amžiaus ir pradinių klasių vaikus. Bilieto kaina 5 Lt. Bilietus galite rezervuoti ir įsigyti tel. (8 46) 411 989, 8 650 17988 rinkodaros vadovė Gidonė Vaitkuvienė, [email protected].

Dūdos mažiesiems seks pasakėčias

Sausio 17 dieną, penktadienį, 18 valandą mažuosius mūsų klausytojus ir jų tėvelius kviečiame paklausyti naujos muzikinės istorijos. Klaipėdos koncertų salės renginyje visai šeimai „Grojame pasakėčią“ vėl susitiksime su aktoriumi Linu Zube ir Klaipėdos brass kvintetu, kuriame groja Vilmantas Bružas (vadovas, trimitas), Alius Maknavičius (trimitas), Steponas Sugintas (trombonas), Algirdas Ulteravičius (valtorna) ir Jurgis Dargis (tūba). Šį kartą variniai pučiamieji instrumentai gros... pasakėčią!


Pasakėčios žanras kilo iš pasakojimų ir pasakų apie gyvūnus ar augalus. Šio žanro pradininku laikomas graikas Ezopas. Daugelis įvairių tautų autorių kūrė jo pasakėčių motyvais. Turbūt kiekvienas esame girdėję nors vieną garsaus rusų poeto Ivano Krylovo pasakėčią, kurių jis yra parašęs per 200. Krylovas pasakėčias rašė pagal savo siužetus, tačiau dalis siužetų taip pat yra paimti iš Ezopo kūrybos.


Iš tiesų pasakėčios – vertingi, auklėjamąją galią turintys pasakojimai. Jos populiarios visame pasaulyje ir ypač mėgstamos vaikų.


Scenarijų brass kvintetui, aktoriui ir piešinių projekcijai pagal keturias I. Krylovo („Žiogas ir Skruzdėlė“, „Varlės, prašančios karaliaus“, „Kvartetas“) ir Ezopo („Kiškis ir vėžlys“) pasakėčias parašė aktorius Linas Zubė.


„Dangumi plaukia tūba. Iš jos tarsi iš dievo ausies išbyra Ežiukas. Jam šalta. išbyra Saulė, debesys, jie transformuojasi į muzikos instrumentus; dūdas ir kita. Iš tūbos byra medžiai, jie gal panašūs į kokius smuikus. Byra gėlės ir žolynai“, – taip prasideda L. Zubės sukurtas pasakojimas, kuriam spalvingą animuotą priešinių projekciją sukūrė Ugnė Kazanavičiūtė.


Projekte skambančią muziką sukūrė kompozitorė Laima Jedenkutė. Ji pasakoja: „kūrinį rašiau pagal labai mielą ir šmaikštų L. Zubės scenarijų. Bandžiau atrasti charakteringus personažus atitinkančią muziką, bet tuo pačiu ir nelabai sudėtingą, nes kažikuriems mažiesiems klausytojams tai bus pirmoji pažintis su varinių pučiamųjų kvintetu. Atlikėjai gros ne tik savo įprastais, bet ir neregėtais negirdėtais instrumentais – šalmėjais (schalmei).“


Lino sekamose pasakėčiose atgis saulytė, ežiukas, žiogas, skruzdėlė, musė, kiškis, vėžlys, ožys, lokys, asilas, beždžionė, varlės ir kiti linksmi sutvėrimai. Paklausykime jų!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54508114sec.