Vilniaus oro uoste įrengtos naujos atliekų rūšiavimo šiukšliadėžės

Tarptautinis Vilniaus oro uostas (TVOU) naujuosius metus pradeda su nauja aplinkosaugos ir ekologinės savimonės skatinimo iniciatyva. Bendradarbiaudamas su vieno didžiausių popieriaus pakuočių gamintojo „Smurfit Kappa Baltic“ atstovybe Lietuvoje, TVOU keleivių terminaluose įrengė naujų rūšiavimui pritaikytų šiukšliadėžių komplektus, kurie per mėnesį visiškai pakeis senąsias šiukšlių dėžes.

„Iki šiol oro uoste turėjome vos kelias dešimtis rūšiavimui skirtų šiukšliadėžių. Oro uosto teritorijoje tai - lyg lašas jūroje. Siekdami būti draugiškesni aplinkai ir, žinoma, atsižvelgę į keleivių norą, nuo šių naujųjų metų senąsias šiukšliadėžes keičiame naujomis, rūšiuoti tinkamomis“, - kalbėjo TVOU generalinis direktorius Gediminas Almantas.

„Tokia iniciatyva oro uoste turėjo atsirasti dar prieš keletą, o gal ir prieš kelias dešimtis metų. Matome, jog mūsų keleiviai ir verslo partneriai yra vis labiau sąmoningi, tokie norime būti ir mes. Norime kartu su keleiviais saugoti gamtą ir drauge mažinti neigiamą poveikį aplinkai. Naujosios iš ekologiško kartono pagamintos šiukšliadėžės ne tik atrodo estetiškai ir puošia terminalą. Joms nusidėvėjus, dėžes galima perdirbti ir taip toliau tausoti išteklius. Ši iniciatyva yra koordinuojama su kitais Lietuvos oro uostais taip kuriant vieningą atliekų rūšiavimo sistemą“, - teigė TVOU vadovas.

Pasak „Smurfit Kappa Baltic“ direktoriaus Rolando Vainučio, TVOU įrengti rūšiavimo šiukšliadėžių komplektai buvo sukurti atsižvelgus į oro uosto erdvių specifiką. „Džiaugiamės, kad mūsų dizaineriams pavyko sukurti patogią ir patvarią kostrukciją, kurią panaudojus galima lengvai perdirbti. O unikalaus grafinio dizaino dėka ši šiukšliadėžė greitai pastebima, informatyvi ir skatinanti lankytojus rūšiuoti išmetamus daiktus“, - teigė. R. Vainutis.

Artimiausiu metu „Smurfit Kappa Baltic“ tokius pačius rūšiavimo šiukšliadėžių komplektus įrengs ir Kauno bei Palangos oro uostuose.

Tyrimų duomenimis, kasdien atliekas rūšiuoja daugiau negu trečdalis Lietuvos gyventojų. Dažniausiai perdirbimui atiduodamas popierius, stiklas bei įvairios plastiko atliekos, pagreitį įgauna elementų išmetimas į specialiai tam skirtas talpyklas viešose vietose.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65392208sec.