«Buy Lithuania 2014» vienuoliktą kartą taps tarptautinio turizmo profesionalų sambūrio vieta

Š.m. sausio 24d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „LITEXPO“ vyks jau vienuoliktoji tarptautinė turizmo profesionalų verslo misija „Buy Lithuania 2014“. Pirmąją renginio dieną į mūsų šalį atvyksiantys turizmo verslo atstovai iš užsienio dalyvaus kontaktų mugėje, vėliau galės rinktis vieną iš trijų pažintinių turų po Lietuvą. Šios Valstybinio turizmo departamento (toliau VTD) organizuojamos verslo misijos tikslas – padėti Lietuvos turizmo verslo atstovams užmegzti naujų verslo kontaktų, pristatyti užsienio svečiams Lietuvoje teikiamų turizmo paslaugų naujoves, taip pat pristatyti Lietuvą kaip turizmui ypač patrauklią ir įdomią šalį.

„Buy Lithuania 2014“ kontaktų mugėje šiais metais planuojama sulaukti virš 100 turizmo verslo atstovų iš Lietuvos, kurie atstovaus daugiau nei 60 mūsų šalies turizmo sektoriaus įmonių, taip pat apie 80 kelionių operatorių iš Azerbaidžano, Baltarusijos, Belgijos, Danijos, Estijos, Ispanijos, Italijos, Izraelio, Jungtinės Karalystės, Latvijos, Lenkijos, Norvegijos, Prancūzijos, Suomijos, Švedijos, Vokietijos, Ukrainos.

„Mūsų inicijuojamas kasmetinis tarptautinis turizmo profesionalų renginys „Buy Lithuania“ kasmet tampa vis populiaresnis – palyginus su 2013 m., šiemet jame sulauksime net trečdaliu daugiau dalyvių. Be to, net 80 proc. šių metų „Buy Lithuania“ dalyvių yra nauji turoperatoriai, dar nesiūlę kelionių į Lietuvą. Tikimės, kad pažintinių turų metu jie susipažins su mūsų šalimi kaip patrauklia turizmui destinacija ir prisidės prie atvykstamojo turizmo srautų didinimo. Puiki platforma tam yra ir tuo pat metu, t.y. sausio 24 – 26 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „LITEXPO“ vyksianti jau antroji tarptautinė turizmo, laisvalaikio ir sporto paroda „Adventur 2014“, kurios šių metų šūkis - „Keliauti gali visi!“ –džiaugiasi VTD direktorė dr. Raimonda Balnienė.

„Buy Lithuania 2014“ kontaktų mugės metu verslo misijos dalyviai iš Lietuvos bei užsienio individualiuose susitikimuose užmegs naujų kontaktų, vystys bendradarbiavimo idėjas, geriau susipažins su Lietuvos turizmo sektoriaus pasiūla bei užsienio partnerių poreikiais.

Pasibaigus kontaktų mugei, verslo misijos svečiai iš užsienio dalyvaus dviejų dienų pažintiniuose turuose po Lietuvą. Kelionės maršrutą jie galės rinktis iš trijų pasiūlytų temų: „SPA ir sveikatinimo turizmo galimybės Lietuvoje“, „Kultūrinis ir miestų turizmas“ arba „Miestų turizmas ir kulinarinis paveldas“.

Norintys plačiau susipažinti su SPA turizmo galimybėmis Lietuvoje, atvykusieji svečiai Birštone lankysis „Karališkoje rezidencijoje“, „Eglės sanatorijoje“, o Druskininkuose įvertins pagrindinius čia esančius SPA viešbučius, įskaitant „Grand Spa Lietuva“, taip pat vandens parką bei sniego areną.

Pasirinkę „Kultūrinio ir miestų turizmo“ temą, šio pažintinio turo dalyviai mūsų šalies paveldą bei jos istoriją geriau pažins apsilankę Vilniaus Gedimino pilyje, Valdovų rūmuose, Vilniaus universitete. Kaune dalyvių lauks smagus orientacinis žaidimas, kurio metu jie galės geriau susipažinti su miestu. Taip pat svečiai aplankys ir Pažaislio vienuolyną bei ten įsikūrusius svečių namus „Monte Pacis“.

„Miestų turizmo ir kulinarinio paveldo“ pažintinio turo dalyvių laukia ekskursija po Vilniaus senamiestį, Valdovų rūmus, Vilniaus universitetą, Užupio respubliką, jie taip pat lankysis Vilniaus Katedros požemiuose, Petro ir Povilo bažnyčioje, Gintaro bei Lietuvos banko globojamame Pinigų muziejuose, vyks į Trakų pilį. Šį turą pasirinkę svečiai taip pat ragaus lietuviškos nacionalinės virtuvės patiekalų bei produktų, o Trakuose – ir tradicinių karaimų patiekalų.

„Buy Lithuania 2013“ verslo misiją inicijuoja Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos. Renginys įgyvendinamas ir finansuojamas pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo lėšų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 27.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.02687907sec.