Kas antras turistas Kaune – atvykęs iš kitų Lietuvos miestų

Kaunas tampa vis įdomesnis kitų Lietuvos miestų ir regionų gyventojams. Tuo galima įsitikinti pažvelgus į Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro (TIC) sukauptą statistiką.

Kauno TIC darbuotojai per 2013-uosius aptarnavo daugiau nei 147 tūkst. turistų, iš kurių 51 proc. sudarė lietuviai. Daugiausiai užsienio turistų sulaukta iš Skandinavijos šalių, Vokietijos, Rusijos, Prancūzijos, Italijos ir Ispanijos.

Miesto svečiams Kauno turizmo informacijos centras ir konferencijų biuras suteikė informaciją apie lankytinus objektus, apgyvendinimo, pramogų, laisvalaikio praleidimo ir verslo susitikimų organizavimo galimybes Kaune.

2013 metais Kauno turizmo informacijos centras ir konferencijų biuras aptarnavo daugiau nei 147 tūkst. interesantų, iš kurių 51 proc. sudarė lietuviai.

„Tautiečiai noriai keliauja po savo šalį, tai rodo paskutinių 3 metų tendencija - lietuvių procentaspo truputį didėja", - teigė Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro vadovas Sigitas Sidaravičius.

Pasak S. Sidaravičiaus, siekiant populiarinti Kauną, 2013 m. Europos žurnalistams buvo organizuojami informaciniai turai, kurių metu supažindinama su turistiniais traukos objektais Kaune, išskirtinėmis pramogomis ir renginiais.

„Sulaukėme žurnalistų iš D. Britanijos, Italijos, Suomijos, Belgijos, Vokietijos, Ispanijos, Prancūzijos, Austrijos, Norvegijos, Švedijos. Vienas iš sėkmingiausių vizitų 2013 metais buvo žurnalistų iš Bristolio, kurių straipsniai apie Kauną kaip turistinį miestą buvo publikuojami tokiuose leidiniuose kaip „Bristol 24/7", „Folio", „South Wales and West Media", „The Bay Magazine", „Blue Wings", - akcentavo S. Sidaravičius.

Kaip ir kiekvienais metais, Kauno turizmo informacijos centras ir konferencijų biuras paruošė naujų ekskursijų, susijusių ne tik su metų šventėmis, bet ir naujais traukos objektais Kaune ir visoje Lietuvoje.

Per žiemos šventes buvo siūloma išbandyti ekskursijas „Stebuklinga Kalėdų tešla", „Naktiniai Kalėdų žiburiai", „Pažink Viduramžių Kauną" ir „Kalėdų prasmės beieškant". Visus metus organizuojamos ekskursijos „Didžiosios Kauno vertybės", „Vaiduoklių medžioklė", „Kauno oro uostas iš arti", „Aviacija vakar ir šiandien", „Kaunas 1863m.: už mūsų ir jūsų laisvę", „Neatrastas Kaunas", „Kauno senamiesčio vienuolynai". Lietuvoje siūlome išbandyti ekskursijas „Pelėdų ir stumbrų takais", „LDK ir Vilniaus pilių kompleksas" bei „Tikrasis pasakų kaimas".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75123215sec.