«Kremerata Baltica» pristato dešimtmečio atradimą – pianistą A.Korobeinikovą

Vienas žymiausių pasaulio orkestrų „Kremerata Baltica” (meno vadovas Gidonas Kremeris) atveža į Lietuvą vieną už kitą įdomesnius atlikėjus ir programas. Kovo 11 d. 18 val. Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto salėje, kovo 12 d. 19 val. Vilniuje, Nacionalinėje filharmonijoje, kolektyvas pristatys fenomenalų rusų pianistą – 28 metų Andrejų Korobeinikovą. Pasaulio spauda šį atlikėją šlovina už išskirtinį muzikalumą, intelektą ir ypatingus gebėjimus. Būdamas 17-kos muzikas užbaigė Europos teisės universitetą Maskvoje, 19-kos – Maskvos konservatoriją, kur buvo pripažintas geriausiu dešimtmečio atlikėju. Vėliau jis studijavo Londono karališkajame muzikos koledže. Be to, Andrejus pats kuria muziką ir atlieka ją koncertuose.

A.Korobeinikovas - daugiau kaip 20 nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatas. Jam kėlė ovacijas svarbiausių Paryžiaus, Londono, Berlyno, Amsterdamo, Vašingtono, Tokijo, Sankt Peterburgo ir Maskvos salių publika. Kamerinę muziką pianistas groja su pasaulinį pripažinimą pelniusiais Rusijos talentais.

Lietuvos klausytojų pažintis su A.Korobeinikovu bus itin maloni, nes koncertuose jis skambins poetišką Fryderyko Chopino Antrąjį Koncertą fortepijonui ir orkestrui, kuris labai artimas jo romantiškai prigimčiai.

Baltijos kultūros ambasadoriumi vadinamas orkestras „Kremerata Baltica” pasirodo tik su aukščiausios prabos menininkais. Be šio kolektyvo šiandien neįmanoma įsivaizduoti klasikinės muzikos gyvenimo. Mat jis įliejo į komercijos vis labiau užvaldomą muzikos verslą ir populiarėja be pataikavimo publikai, išaukštindamas taurinančią klasikos galią.

Pradėjęs savo kelią 1997 metais Vilniuje, trijų Baltijos valstybių jaunimo orkestras „Kremerata Baltica“ jau užkariavo daugiau kaip 50 šalių ir 600 miestų Azijoje, Amerikoje, Australijoje ir Europoje. Jis pelnė „Grammy“ ir „ECHO“ apdovanojimus už įrašus, Japonijos meno asociacijos „Praemium Imperiale“ apdovanojimą už kūrybinę veiklą.

Orkestro sėkmės paslaptis – jo įdomios programos, subtilus ir gyvas skambesys. „Mano didžiausias lūkestis – niekada nepasiduoti rutinai. Muzika mums – nuotykis, pačios nuoširdžiausios emocijos, o ne tik tobulos natos“, - sakė „Kremerata Baltica“ įkūrėjas, legendinis smuikininkas G.Kremeris.

„Kremerata Baltica“ garsėja išradingomis kūrinių aranžuotėmis ir gebėjimu atrasti nepelnytai pamirštus muzikos kūrėjus, iškelti naujus talentus. Šio orkestro dėka šiandien pasaulyje madingu yra tapęs dar neseniai buvęs užmirštas Dmitrijaus Šostakovičiaus bendraamžis ir bičiulis, lenkų kilmės kompozitorius Mieczyslawas Weinbergas (1919-1996).

„Kremerata Baltica“ artėjančiuose koncertuose pristatys lietuviams jau antrą šio autoriaus kūrinį – Kvintetą, op. 18 (orkestrui pritaikė Andrejus Puškariovas). Šio kūrėjo muzika spinduliuoja nebūdingą šiuolaikinei klasikai grožį ir šilumą, alsuoja sakralumu. Išgyvenęs praėjusio šimtmečio karus ir politines negandas M.Weinbergas sugebėjo pakilti virš žlugdančios realybės, skleisti savo muzika viltį ir tikėjimą.

Koncertuose taip pat skambės dar vienas klasikos perliukas – orkestrui pritaikyta Franzo Schuberto neužbaigto Kvarteto c-moll dalis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80153704sec.