24-ąjį «Kaunas Jazz» festivalį ketinama dedikuoti Ukrainos laisvės siekiams paremti

Balandžio mėnesio pabaigoje vyksiantis tarptautinis džiazo festivalis „Kaunas Jazz" į Lietuvą žada atnešti ne tik pavasarį, bet ir begalinį naujų emocijų, idėjų ir patirties pliūpsnį. Festivalio organizatoriai ketina šių metų renginį dedikuoti Ukrainos laisvės siekiams paremti.

Keturias dienas iš eilės festivalio klausytojai turės išskirtinę galimybę pamatyti ir išgirsti legendinius džiazo atlikėjus bei šiuo metu pasaulio kritikų aukščiausiai vertinamus džiazo projektus.

„Lygiai tiek pat metų, kiek yra atkurta mūsų tautos nepriklausomybė, gyvuoja ir legendinis, laisvą mintį skleidžiantis festivalis „Kaunas Jazz". Džiugu, jog su gaiviu nepriklausomybės gūsiu ir laisvės dvasia į Kauną atėjo ir džiazo dvasia. Iš tiesų su pavasariu į miestą ateinančios džiazo dienos įkvepia miestą, pagyvina kauniečių nuotaiką. Su šiuo festivaliu taip pat susijusi graži tradicija jo organizatoriams perduoti simbolinį miesto raktą ir atrakinti Kauno vartus, pro juos įsileidžiant džiazo garsus", - sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Šių metų „Kaunas Jazz" festivalis stebins net tik pasaulio džiazo žvaigždžių ir renginių įvairove, bet ir gausa. Anot festivalio sumanytojo Jono Jučo, 24-asis „Kaunas Jazz" pavasaris taps viena didžiausių ir gausiausių džiazo švenčių per visą festivalio istoriją. Per keturias paskutinio balandžio savaitgalio dienas Kaune ir Vilniuje apsilankys daugiau nei dviejų šimtų džiazo atlikėjų būrys iš skirtingų pasaulio šalių: JAV, Norvegijos, Prancūzijos, Lenkijos, Austrijos, Izraelio, Latvijos, Estijos, Vokietijos, Ukrainos.

„Šiuo metu tariamės su renginio organizatoriais, kam bus dedikuojamas 24-asis „Kaunas Jazz" festivalis. Praėjusiais metais jis buvo skirtas UNESCO organizacijai, prieš tai - įstojimo į NATO ir Europos Sąjungą progoms. Realiausia, jog šiemet festivalis bus skirtas paremti Ukrainos laisvės siekiams", - akcentavo J. Jučas.

„Jau dabar Kauno senamiestyje veikiančiuose baruose, kavinėse, viešbučiuose pradėsime dalinti gražiąsias „Kaunas Jazz" festivalio vėliavas, įvarius lankstinukus, skrajutes. Reikia pasidžiaugti, kad festivalio kūrėjai yra kūrybingi, šiemet žadama daug naujovių. Žinome, jog senamiestyje muzika susilies su žiūrovais ir sukurs puikią šventinę atmosferą. Šis festivalis kelia viso Kauno kultūros lygį", - džiaugėsi Kauno senamiesčio draugijos vadovas Edmundas Kolevaitis.

Nuo 1991m. vykstantis „Kaunas Jazz" festivalis tapo visos Lietuvos kultūrinio gyvenimo dalimi. Festivalis reprezentuoja Lietuvą ir Kauno miestą bei suteikia jam išskirtinę dvasią ir unikalų džiazavimo polėkį.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47114706sec.