Naujoje knygoje – ką verta aplanyti saugomose teritorijose

„Ypatinga Lietuva. Keliaujame po saugomas teritorijas“ - tai naujas, informatyvus, puikiai apipavidalintas leidinys, kuriame skaitytojui ir keliautojui pristatomos gražiausios Lietuvos vietovės, turinčios saugomų teritorijų statusą: nacionaliniai ir regioniniai parkai, draustiniai ir rezervatai.

Knygą išleido Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie AM ir leidykla „Terra publica“. Naujos knygos pristatymas vyks kovo 26 d. 16 val. Lietuvos nacionaliniame muziejuje.

Knygoje pateikiamas 41 nuotaikingas maršrutas po saugomas teritorijas. Lietuvos žmonės kviečiami keliauti gamtos maršrutais: pėsčiųjų ir dviračių takais, upėmis ir ežerais, pasidairyti nuo kalvų ir apžvalgos bokštų, susipažinti su gamtos ir kultūros paveldo vertybėmis.

Leidinyje pristatomi 5 nacionaliniai ir 30 regioninių parkų, rezervatai ir draustiniai. Keliaujant gamtoje, daugiau dėmesio rekomenduojama sutelkti į aplinką. Unikali gamta, kraštovaizdžio įvairovė, retos augalų ir gyvūnų rūšys, kultūros paveldas – mūsų krašto turtai, kuriuos galima išvysti Lietuvos saugomose teritorijose.

Lankytojui siūlomi maršrutai po saugomas teritorijas, pažintinių takų schemos ir žemėlapiai, lankomų objektų aprašymai, išryškinami kiekvienos saugomos teritorijos ypatumai.

Leidinį papuošė apie 500 aukštos kokybės spalvotų nuotraukų, kuriose - ypatingas Lietuvos kraštovaizdis, gamtos paminklai, retos gyvūnų ir augalų rūšys.

Pasak Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie AM direktorės Rūtos Baškytės, nacionaliniuose, regioniniuose parkuose, rezervatuose saugomos ir puoselėjamos vertingiausios šalies teritorijos, gamtos ir kultūros vertybės. Ir kiekviena jų - vis kitokia, išskirtinė. Gamta standartų nepripažįsta, vis kitaip išraito upės vingius, salas užaugina, vis kitokiais miškais kalvas, gūbrius ar lygumas aprėdo.

Per pastaruosius penketą metų Lietuvos nacionaliniai ir regioniniai parkai, kitos saugomos teritorijos neatpažįstamai pasikeitė, pagražėjo. Keliautojų laukia saugomų teritorijų lankytojų centrai su savo darbą mylinčiais darbuotojais, pasiruošusiais atverti gamtos ir kultūros paveldo pažinimo vartus.

Knygos „Ypatinga Lietuva. Keliaujame po saugomas teritorijas“ pratarmėje keliautojas ir alpinistas Vladas Vitkauskas rašo: „Daug yra ypatingų vietų mūsų Lietuvoje! Galėtum kojos iš savo krašto neiškelti, ir vis būtų ką naujo, įdomaus, prasmingo pažinti. Džiugu, kad tos nekasdieniškos vietos vis plačiau žinomos, jomis rūpinamasi. Ši knyga bus nuostabi dovana ir kompasas kiekvienam, ieškančiam atgaivos gimtojoje žemėje, jos gyvosiose gamtos ir būties versmėse“.

Leidinys bus platinamas ne tik knygynuose, bet ir miestų renginiuose, internetinėje prekyboje, taip pat saugomų teritorijų lankytojų centruose.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69781017sec.