Tarptautinis festivalis «Kaunas Jazz» – jau šį savaitgalį

Apie tai, kad už kelių dienų laikinoji sostinė pasiners į vieno ryškiausių festivalių Lietuvoje „Kaunas Jazz" ritmus, jau praneša senamiestyje suplevėsavusios simbolinės renginio vėliavos ir pasirengimas iki šiol dar negirdėto reiškinio - Džiazo gatvės - įkurtuvėms.
Balandžio 24 - ąją prasidėsiantis XXIV tarptautinis džiazo festivalis "Kaunas Jazz 2014" tradiciškai startuos Kauno rotušėje su pradžios iškilmėms bei jaunaisiais Lietuvos džiazo atlikėjais „Silvia & Marius Duo". Tą patį vakarą VDU Didžiojoje salėje koncertuos nuolatinis renginio svečias „Kauno bigbendas" su vokaliste Rūta Dūduma iš Latvijos. Antroji pasirodymo dalis bus skirta talentingam saksofonininkui iš Norvegijos Mariui Nesetui Birds ir jį lydinčiam instrumentalistų kolektyvui. Marius - jaunoji Europos džiazo sensacija, jam jau dabar prognozuojama garantuota vieta šios muzikos Olimpe.

Neįprastas „Kaunas Jazz" įvykis - jau patį pirmąjį festivalio vakarą užsukti į Vilnių. Sostinėje balandžio 24 - ąją džiazo gerbėjai siautės „Tamsta" klube su Vilniaus jaunimo bigbendu „The Magic Time Orchestra" ir Kijevo džiazo ansambliu „Va Project".

Balandžio 25 - ąją antrojo džiazo vakaro pradžią Karo muziejaus sodelyje paskelbs vaikų piešinių akcija "Kaunas Jazz ant grindinio" ir varpų muzikos koncertas. Festivalio vairą iš kariljonierių perims Vienybės aikštėje koncertuosianti grupė „Tatran" iš Izraelio ir populiariausia Lietuvos bliuzo grupė „The Road Band". Naktinė festivalio programa tradiciškai vyks muzikiniame klube „Combo", kur naktinėtojai džiazuos kartu su charizmatiškaja gitariste bei vokaliste Nina Attal iš Prancūzijos.

Antrąjį vakarą iš eilės „Kaunas Jazz" programa lepins ir sostinės publiką. Bendradarbiaujant su "Live Nation" sostinės „Pramogų arenoje" bus surengtas „Pat Metheny Unity Group" koncertas.
Balandžio 26 - ąją švęsti festivalio lankytojai pradės galerijoje „ALM" dalyvaudami Mindaugo Juodžio juvelyrikos parodos atidaryme. Koncertas Vienybės aikštėje į siautulingus ritmus įtrauks 16 val. Tuo pat metu „Kaunas Jazz" „pasimatuos" ir naują vietą - Raudondvario dvaro Menų inkubatorių. Čia koncertuos vokalistė iš Austrijos Susana Sawoff.

19 val. VDU Didžiojoje salėje gerbėjų lauks Ąžuolo Paulausko projektas „Evoliucija" ir trigubą jubiliejų švęsianti grupė iš JAV „Spyro Gyra", kurios pavadinimas muzikos elite spindi itin ryškiai. Po valandos Vienybės aikštėje bus galima pasiklausyti Ninos Attal atliekamų kūrinių, pasigrožėti džiazo madomis. Dėmesį traukiančių akcentų pradės vakaro staigmena - menininkas, plaukų stilistas Eividas Mackevičius. Stilistas pristatys lyg iš fantastinių filmų nužengusias futuristines šukuosenas ir sukneles iš plaukų. 22 val. džiazo gerbėjus žavės nuolatinės festivalio dalyvės - grupės „Saulės kliošas" koncertas, po kurio Kauno dangų nudažys šventinis fejerverkas.
Tą dieną Vilniaus gatvė vienai popietei ir vakarui virs džiazo gatve. Joje bus įrengtos trys scenos, kuriose pasirodys po kelis atlikėjus.

Paskutinioji festivalio diena, balandžio 27 - oji, 14 val. prasidės Kauno sinagogoje. Po valandos džiazo gerbėjai būriuosis Vienybės aikštėje, o dar vėliau - Vytauto Didžiojo bažnyčioje.

19 val. ne tik Lietuvoje, bet ir už šalies ribų žinomas festivalis „Kaunas Jazz" šįmet vėl išpildys vieną didžiausių džiazo muzikos gerbėjų svajonių - gyvai išgirsti žinomos atlikėjos iš JAV Cassandros Wilson balsą. „Žalgirio" arenoje koncertuosianti atlikėja yra pelniusi vienos geriausių pasaulyje titulą. C. Wilson - „Grammy" statulėlių laureatė, įrašiusi dešimtis albumų, be diskusijų kritikų pripažįstama geriausia pasaulyje džiazo vokaliste. Džiazą, bliuzą, net kantri savo muzikoje suvienijanti atlikėja jau daugelį metų iš eilės žurnalo „Downbeat" yra išrinkta geriausio moteriško džiazo balso savininke, apdovanota prestižine Mileso Daviso premija ir "Soul Train" apdovanojimu.

„Tačiau visi pasiekimai nublanksta prieš jos vokalą - sodrų, jausmingą, sugebantį perteikti neįtikėtinai plačią emocijų paletę ir sustiprintą įspūdingos dainavimo technikos", - patikino „Kaunas Jazz" meno vadovė Indrė Jučaitė.

Paskutinysis festivalio akordas nuskambės muzikiniame klube „Combo" iki paryčių klausantis vieno geriausių lietuviškų kolektyvų „Jazzway".
Bilietus į „Kaunas Jazz" koncertus Kaune ir Vilniuje platina „Ticketpro". Daugiau informacijos apie festivalį „Kaunas Jazz 2014" ir jo programą - www.kaunasjazz.lt

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46305394sec.