Į Kauną užsuks XIX a. raitelių lydimos pašto karietos

2014 m. gegužės 21 d., 15 val., visi kauniečiai kviečiami atvykti prie Ryšių istorijos muziejaus (Rotušės a. 19) ir tapti istorinio įvykio liudininkais. Kaunas tapo vienu iš miestų, kurį aplankys Istorinio pašto kelio dalyviai, šiuo metu keliaujantys iš Latvijos per Lietuvą į Lenkiją.

Renginio metu kauniečiai turės galimybę ne tik pamatyti, bet ir pasivažinėti specialiai šiam projektui sukurtomis karietomis, pasigrožėti įspūdingais žirgais bei pabendrauti su Istorinio pašto kelio žygio dalyviais.

Istoriniai faktai

Caras Pavelas I, kuris valdė Rusiją XVIII amžiaus pabaigoje, XIX amžiaus pradžioje suvokė, kad be geros infrastruktūros tokia milžiniška šalis, kaip Rusija ilgai neišsilaikys, todėl reikia vystyti kelių infrastruktūrą. Taip gimė grandiozinis sumanymas tiesti kelią į Vakarus ir sujungti Rusijos sostinę Peterburgą su Lenkijos karalystės sostine Varšuva, tuo metu įėjusia į carinės Rusijos sudėtį.

Trakto statybą imta iš peties skubinti - jau 1820 m. atidarytas magistralės ruožas Kaunas-Suvalkai. Plento ruožą Daugpilis-Kaunas planuota atidaryti 1833 m., bet tam sutrukdė prasidėjęs Lietuvos-Lenkijos sukilimas. Oficialia arklių pašto kelio Peterburgas-Varšuva atidarymo data laikomi 1836 m. Arklių pašto kelio svarba išblėso tik atsiradus geležinkeliui - 1862 m. atidaryta plačiojo geležinkelio linija Sankt Peterburgas-Vilnius-Varšuva. O šiandien šia krytimi keliaudami mašinomis dažnai nesusimąstome, kad iš tikrųjų važiuojame senuoju arklių pašto keliu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40299487sec.