Į Kauną sugrįžta festivalis «Romuvos pasažas»

Nuo saulėtų vasaros ketvirtadienių Kaune neatsiejamas, šiemet stipriai ūgtelėjęs ir miesto muzikos festivaliu tapęs „Romuvos pasažas" šį ketvirtadienį, gegužės 29-ąją, sugrįš ketvirtajam sezonui. Kasmet prie kino teatro "Romuva" įsikuriantis ir minias prie gyvos muzikos pakylos sukviečiantis nemokamų renginių ciklas šiemet džiaugiasi galimybe pakviesti į daugiau muzikinių vakarų nei įprasta ir sulaukti nepamirštamų svečių iš Didžiosios Britanijos bei Izraelio.

Paskutinį pavasario ketvirtadienį, gegužės 29-ąją, miesto muzikos festivalį pradės Kauno publikos numylėtas eksperimentinio folkloro duetas „Kamanių šilelis". Kartu su sezoną pradedančiu „Romuvos pasažu" atlikėjai švęs dvi ypatingas progas. Pirmoji - tai grupės trejų metų gimtadienis, o antroji - ilgai laukto ir dar ilgiau kurto debiutinio albumo, pavadinimu „Viskas teka" gimimas.

Nuoširdumu scenoje pasižymintis multiinstrumentalistų duetas neslepia, jog albumo įrašai buvo žingsnis į naują kūrybinį etapą - atsirado gerokai didesnis dėmesys skambesiui, taip pat keitėsi požiūris į kompoziciją ir pamažu susiformavo tik Kamilei ir Mantui būdingas stilius. Netrukus Kauno publikai pristatomame albume užfiksuotos dainos nuo seniausių, prieš trejus metus sukurtų, iki savaitę prieš prasidedant įrašams sugalvotų melodijų.

Dalis instrumentuočių buvo kuriamos jau įrašų metu, studijoje, kai vidury nakties ateidavo įkvėpimas, taigi viskas tiesiog tekėjo ir taip savaime gimė albumo pavadinimas. "Viskas teka" - tai procesas, kuris įgijo konkrečią formą, bet tuo pačiu metu turi galimybę nuolat kisti. Atlikėjai pasiliko erdvę kūrybiniam laisvumui, interpretacijų galimybėms, o, svarbiausia, tekėjimo, liejimosi pojūčiui, kuris, bet kokiu atveju, galiausiai suteka į šviesą.

Birželio-liepos mėnesių susitikimai „Romuvos pasaže"
05 29 ATIDARYMAS: Kamanių šilelis
06 05 Lost Harbours (Didžioji Britanija) ir Karalius Miegas
06 19 Journey of Mintyria ir Baltasis Kiras
06 26 Without Letters
07 31 Bill and Murray (Izraelis)

Koncertų pradžia 20 val. Visi renginiai nemokami. Esant blogam orui koncertai persikels į kino teatro "Romuva" salę.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.89917088sec.