Birželio 6–8 dienomis į Vilnių sugrįžta «Azijos šalių dienos 2014»

Pirmąjį vasaros savaitgalį Vilniaus miesto Rotušės aikštė vėl prisipildys miestiečių šurmulio – birželio 6–8 dienomis čia šeimininkaus „Azijos šalių dienos 2014”. Jau antrąjį kartą rengiamoje šventėje bus pristatytos egzotiškos rytų šalių virtuvės, tradiciniai kultūriniai ir kovos menų pasirodymai.

Vilniaus rotušės aikštėje įsikūrę Azijos šalių nacionalinių virtuvių restoranai pristatys Kinijos, Japonijos, Pakistano, Kazachstano ir Indijos tradicinių virtuvių valgius. Vilniečiai ir miesto svečiai turės puikią galimybę pasimėgauti gardžiais ir visame pasaulyje itin mėgiamais įvairių Azijos regionų patiekalais.

Čia pat vyks ir kultūriniai šalių pasirodymai – bus galima išvysti tradicinių rytų kovos menų technikų demonstracijas, tokių kaip Aikido, Iaido, Kendo, Kung Fu, Karate, Niat-Nam ir kitas, o rytais į grupinę mankštą kvies Tai čisveikatingumo klubo nariai.

Šventės lankytojai galės pasiklausyti įvairių Azijos tautų muzikos, pamatyti tradicinių šokių pasirodymus. Visi norintys kūrybinėse dirbtuvėse galės sužinoti origami lankstinių, norų lėlių, vėduoklių ir kandzaši papuošalų kūrimo paslaptis, išmėginti jėgas gaminant tradicinius suvenyrus. Azijos dienų lankytojai taip pat turės unikalią galimybę išgirsti Taiko būgnų virtuozą Joji Hirota.

Birželio 6 d. viešbutyje „Kempinski“ (Universiteto g. 14) vyks Azijos šalių verslo forumas, kurio pagrindinis tikslas – padėti Lietuvos ir Azijos įmonėms kurti konstruktyvius santykius su vyriausybių institucijomis, skatinti bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir Azijos įmonių atstovų per verslo asociacijas ir ambasadas.

Šio renginio dėmesys skiriamas maisto pramonei, tekstilei, Lietuvos verslo plėtros Azijos regionuose galimybėms, Azijos šalių ir Lietuvos regionų verslo politikos ir investicinės aplinkos apžvalgai. Azijos verslo forumo dalyviai turės daug galimybių užmegzti ryšius tarp Vyriausybės, verslo asociacijų lyderių Lietuvoje ir užsienyje, taip pat aptarti ateities bendradarbiavimo galimybes.

Birželio 6–8 dienomis vyksiančios „Azijos šalių dienos“ – tai galimybė susipažinti su rytų tradicijomis, pasinerti į įvairių skonių ir aromatų kelionę.Visi viliniečiai ir miesto svečiai kviečiami apsilankyti šventėje ir ne tik pamatyti, bet ir patirti Azijos šalių kultūrą.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.440552sec.