Lietuva japonų turistams – išskirtinė atostogų kryptis, kurioje Č. Sugihara atliko savo žygdarbį

Lietuva – gražus kraštas, tačiau lyg monotoniškas: nėra kalnų, salų, judėjimo, gyventojų reta, daug didelių miškų ir erdvės. Tokio erdvumo japonai negali įsivaizduoti. Maistas europietiškas, klimatas negriežtas. Tokie per Antrąjį Pasaulinį karą Kaune rezidavusio japonų diplomato Čijunės Sugiharos įspūdžiai yra išlikę apie mūsų šalį. Ar šios asmenybės palikimas lieka pagrindiniu traukos į Lietuvą objektu japonų turistams? Atsakymų į šį klausimą bus ieškoma šiandien Vilniuje prasidedančioje Valstybinio turizmo departamento organizuojamoje Japonijos kelionių operatorių turizmo verslo misijoje.

„Devynių didžiųjų Japonijos kelionių agentūrų atstovų apsilankymas – labai reikšmingas Lietuvos turizmui. Vilniaus gatvėse tikrai dažnai pastebimi japonų turistų būriai rodo, kad jiems įdomus mūsų UNESCO saugomas senamiestis, kultūra, gamta, lino ir gintaro gaminiai, jau nekalbant apie kulinariją ir krepšinį. Matome ženkliai kylantį susidomėjimą žydus gelbėjusio ir Pasaulio Tautų Teisuolio titulą pelniusio Č.Sugiharos palikimu Lietuvoje. Jo puoselėjimas Lietuvai puikai padeda išsiskirti nuo Latvijos ir Estijos, o tai itin svarbu, nes japonai per savo atostogas dažniausiai aplanko visas tris šalis“, - teigia Valstybinio turizmo departamento direktorė dr. Raimonda Balnienė.

Turizmo galimybėmis Lietuvoje atvyksta domėtis Japonijos turizmo agentūrų atstovai iš „Atelier Travel Co. Ltd“, „Greenbio Corporation“, „Miki Tourist“, „Kuoni“, „JALPAK“, „Five Stars Club“, „Finn Tour“ ir kitų. Kontaktų mugėje viešbutyje „Artis Centrum Hotels" turizmo paslaugas japonams pristatys „Krantas Travel“, „Campanile“, „Lithuanian Holidays“, „AmberTours“, „Kempinski Hotel“, „Stikliai“, „West Express“ ir kiti Lietuvos turizmo verslo atstovai.

Tris dienas truksiančios turizmo verslo misijos metu Japonijos kelionių operatoriai lankysis Vilniaus senamiesčio bažnyčiose, Vilniaus universitete, kils į Gedimino kalną. Birželio 5 d. jiems numatyta pažintinė ekskursija po Trakus, birželio 6 d. – po Kauną, aplankant Č. Sugiharos namus, senamiestį, Pažaislio vienuolyną. Po apsilankymo Kryžių kalne misiją turizmo verslo atstovai iš Tekančios Saulės šalies tęs kaimyninėje Latvijoje.

Japonų turistų, besirenkančių Lietuvą savo kelionės tikslu, srautai Lietuvoje nuolat auga nuo 2009 m. Valstybinio turizmo departamento duomenimis, pernai Lietuvą iš viso aplankė 10,1 tūkst. turistų iš Japonijos, 3,1 proc. daugiau nei 2012 m.

Kasmet Lietuvoje lankosi ir japonų žurnalistai – birželio pabaigoje Lietuvoje Valstybinio turizmo departamento kvietimu lankysis japonų keliautoja, virtuvės meistrė Asami Kuchio, žinomai Japonijos leidyklai „Magazin House Ltd.” rengianti kulinarinio turizmo knygą apie Lietuvą. A. Kuchio jau praėjusiais metais pradėjo gilintis į lietuviškos virtuvės niuansus ir išmoko paruošti labai gerus kibinus, cepelinus, šaltibarščius ir kitus lietuviškus patiekalus. Jos knyga apie Lietuvą 5 tūkst. egzempliorių tiražu pasirodys šį rugpjūtį, prieš turizmo mugę TABIHAKU 2014. Tai bus pirmoji knyga, pradedanti specialią leidyklos „Magazin House Ltd.” seriją, skirtą kulinariniam turizmui.

Valstybinio turizmo departamento kvietimu liepos-rugpjūčio mėn. Lietuvoje taip planuoja lankytis ir prestižiniai Japonijos turizmo leidinių „Skywards“ ir „Arukikata“ žurnalistai.

Ši verslo misija yra projekto „Lietuvos vietinio ir atvykstamojo turizmo skatinimas“ dalis (VP3-1.3-ŪM-04-V-10-005). Verslo misiją inicijuoja Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, ji įgyvendinama ir finansuojama pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo lėšų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54351997sec.