Greta Indijos ir Havajų – siūlymas japonų turistams atostogauti Lietuvoje

Nuo 1967 m. Japonijoje veikiantis kelionių organizatorius MIKI TOURIST, turintis apie 300 darbuotojų 24 biuruose 18 šalių beveik visuose pasaulio žemynuose, jau siūlo japonų turistams rinktis kelionę į Lietuvą. Čia turistams žadama nauja įkvepianti keliavimo patirtis, kaip ir naujausiose šio sezono kompanijos siūlomose kelionėse į Indiją ir Havajus.

 MIKI TOURIST atstovas Takeru Ikeda praėjusią savaitę dalyvavo Valstybinio turizmo departamento organizuotoje turizmo verslo misijoje. Jis neslėpė, kad kelionių paketą į visas tris Baltijos šalis besirenkantiems keliautojams nuo šiol bus siūloma daugiau laiko praleisti Lietuvoje ir grožėtis ne tik Vilniumi ir Kryžių kalnu, bet ir Nida, Pažaisliu.

„Japonijos turizmo rinka yra milžiniška ir nuolat auganti, todėl jos dėmesys mums labai svarbus. Japonijos nacionalinės turizmo organizacijos (JNTO) duomenimis, į kitas šalis atostogauti keliavo rekordinis skaičius – net 18,5 mln. japonų. Puiku, kad mūsų turizmo verslas tai įvertino ir aktyviai dalyvavo Kontaktų mugėje su kelionių operatoriais iš Japonijos. Lauksime bendradarbiavimo rezultatų, nes Kontaktų mugė japonų turizmo verslo misijos metu truko net 4 valandas!“ - atkreipia dėmesį Valstybinio turizmo departamento direktorė dr. Raimonda Balnienė.

Japonijos kelionių operatoriams puikų įspūdį paliko Lietuvos viešbučiai, nauji turizmo objektai Vilniuje, pavyzdžiui, Šv. Jonų varpinė, iš kurios atsiveria kvapą gniaužiantis vaizdas į raudonus senamiesčio stogus ir bažnyčių bokštus. Taip pat daug komplimentų buvo skirta nacionaliniams lietuvių patiekalams. Jau žinantys šaltibarščius šįkart gyrė grybienę duonos kubilėlyje, lietuviškus gėrimus. Vertu dėmesio japonų turizmo verslo atstovams pasirodė ir Pažaislio vienuolynas su sveikatingumo kompleksu „Monte Pacis“.

Šį rugsėjį, vystant bendrą trijų Baltijos šalių turizmo rinkodaros koncepciją „Baltics: Three in One Holiday“, Lietuva kartu su Latvija ir Estija Japonijoje ketina dalyvauti tarptautinėje turizmo parodoje JATA. Netrukus pasirodys ir bendras trijų Baltijos šalių leidinys japonų kalba. Domėjimąsi Baltijos šalimis pagrindžia ir kelionių gidų „Arukikata“ leidėjų žinia, kad gidų po Baltijos šalis pardavimai 2013 m. išaugo 20 proc. Šią vasarą leidyklos atstovai lankysis Lietuvoje su tikslu atnaujinti informaciją 2015-2016 m. leidiniui.

Pernai japonų turistų skaičius Lietuvoje siekė 10,1 tūkst. Vidutinė vienos japono viešnagės trukmė Lietuvoje – 3,1 nakvynės. Remiantis apgyvendinimo įstaigų statistika, daugiausia svečių iš Japonijos sulaukiame balandžio-spalio mėnesiais.

Ši verslo misija yra projekto „Lietuvos vietinio ir atvykstamojo turizmo skatinimas“ dalis (VP3-1.3-ŪM-04-10-005). Verslo misiją inicijuoja Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, ji įgyvendinama ir finansuojama pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo lėšų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5089941sec.