Klaipėdos, Klaipėdos rajono ir Šilutės rajono gyventojams – neringiškių sveikinimai

Birželio 26-ąją, sukanka 170 metų nuo tada, kai Klaipėdos miesto burmistras Ernstas Vilhelmas Berbomas išleido įsakymą Kuršių marių žvejams privalomai ženklinti laivus vėtrungėmis - stačiakampio formos ženklais su dviejų skirtingų spalvų geometriniu piešiniu.

Šia proga Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis kurorto bendruomenės vardu pasveikino Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Šilutės rajono savivaldybių gyventojus.

Anot mero, simboliška, kad prieš kelis metus Kuršių nerijos gyvenvietėse užsimezgęs vėtrungių atgimimo kelias 2014-aisias tarsi Baltijos jūros padangės suformuotas viesulas apkeliavo visą pamario kraštą. Šiandien ant stiebų iškeltomis vėtrungėmis gali didžiuotis ne tik Neringa, bet ir Šilutė, Dreverna. Vėtrungių alėjomis netrukus galės džiaugtis ir Klaipėdos miesto svečiai bei gyventojai.

„Neįkainuojama tai, kad savivaldybių ir iniciatyvių gyventojų pastangomis, vienas unikaliausių Pamario krašto tapatumo ženklų šiandien užima vis svarbesnę vietą visos šalies gyventojų savimonėje taip dar labiau puoselėdamas Mažosios Lietuvos etninę tradiciją, apjungdamas ir stiprindamas šio regiono bendruomenes“, - teigia meras D. Jasaitis.

Gražios sukakties proga Neringos bendruomenė linki, kad visą regioną „karūnavusios“ vėtrungės būtų ne tik unikalus mažosios architektūros šedevras, bet ir simbolis, pasakojantis mums apie šio krašto istoriją, mus vienijančias tradicijas ir patirtis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61098719sec.