«Gintariniai irklai 2014» – didžiausia irklavimo regata Baltijos šalyse

Trakų irklavimo bazėje birželio 27–29 dienomis vyko didžiausia Baltijos šalyse tarptautinė „Gintarinių irklų“ regata. Sekmadienį varžybos baigėsi kovomis dėl Trakų rajono savivaldybės įsteigtų medalių bei Lietuvos irklavimo klubų fondo (LIKF) meistrų aštuonviečių valčių sprinto rungtimi. LIKF sprintas ir „Gintariniai irklai“ yra įtraukti į Tarptautinės irklavimo federacijos (FISA) kalendorių.

„Tai renginys, primenantis, jog esame šalies irklavimo sostinė. Jau daug metų rengiame šias varžybas, mūsų ežerus ir kraštą aplanko sportininkai iš gretimų valstybių, o pernai buvo net iš Kinijos. Regata, kuri šiemet surengta jau 52-ąjį kartą, garsina Trakus ir Lietuvą. Renginys kainuoja, žinoma, nemažai, tačiau ne viskas yra matuojama pinigais“, – varžybomis džiaugėsi sekmadienį prizininkus apdovanojęs Trakų rajono savivaldybės meras Vytautas Zalieckas.

Sekmadienį porinių dviviečių varžybose visą nugalėtojų pakylą užėmė vien lietuviai. Kaip ir buvo galima tikėtis, čempionais tapo šiemet senajame žemyne buvę nepralenkiami Saulius Ritter ir Rolandas Maščinskas(treneris Mykolas Masilionis).

Vis dėlto šalies lyderiams didelę distancijos dalį nemenką konkurencija sudarė broliai Vytautas ir Andrius Lapatiukai(treneriai Vladislavas Sokolinskis ir Kęstutis Ramanauskas), didesniu atstumu nuo tituluotų varžovų atsilikę tik pabaigoje. Šie irkluotojai užėmė antrą vietą ir startu liko patenkinti.

Čempionais abi dienas dviviečių valčių rungtyje tapę S.Ritteriui ir R.Maščinskui tai buvo rimtas pasitikrinimas prieš trečią pasaulio taurės etapą, kuris po dviejų savaičių vyks Šveicarijoje.

„Šios varžybos mums yra gera repeticija ir jėgų pasitikrinimas. Papildomai nesirengėme, tad norėjome pažiūrėti, kaip atrodysime. Šeštadienį Estijos sportininkai mums suteikė gerą konkurenciją, esame tuo patenkinti. Sekmadienio oras gal ir prastokas, tačiau užgrūdina, nes irklavimo varžybos paprastai vyksta beveik bet kokiu oru“, – po starto sakė S.Ritter.

Irkluotojas pasidalijo mintimis ir apie būsimą startą pasaulio taurės etape, užtikrinęs, kad lietuviai važiuoja kautis dėl pergalės: „Žinoma, kad važiuojame laimėti, turime šansą laimėti ir pačią taurę. Rezultatai rodo, kad konkurencija yra labai didelė, atsirado daug potencialiai stiprių įgulų,1–6vietos laikai labai panašūs, tad bus nelengva“.

Be šių jau paminėtų sportininkų Trakų atstovai iškovojo dar daug įvairaus taurumo metalo medalių.

Vienviečių valčių klasėje abidvi dienas startavęs mūsų veteranas Sigitas Klerauskas pirmą dieną užėmė šeštą vietą, o antrą dieną tik šimtosios sekundės dalys skyrė jį nuo medalių ir jis liko ketvirtas.

Bet kartu su Ernestu Žarskiu sėdę į Klaipėdos irklavimo centro aštuonvietę sugebėjo iškovoti net du sidabro medalius.

Broliai Vytautas ir Andrius Lapatiukai kartu su Kauno atstovais pirmąją dieną tapo regatos čempionais keturviečių valčių klasėje, Daivos Mačiulienės auklėtinis Julius Lesauskas šioje valčių klasėje pasipuošė sidabro ir bronzos medaliais. Taip pat gerų rezultatų pasiekė ir šios trenerės auklėtinės . Viktorija Senkutė su porininke iš Vilniaus dviviečių porinių valčių klasėje pirmą dieną buvo trečios , o antrąją dieną atkeršijo savo priešininkėms iš Latvijos ir jas aplenkusios paskutiniuose distancijos yriuose iškovojo sidabro medalius.

Šioje valčių klasėje startavusios trenerės Daivos auklėtinės Diana Liachovičiūtė ir Evelina Butrimavičiūtė abi dienas prasimušė į finalus ir užėmė penktąsias vietas. Žinant kiek tituluotų sportininkių startavo šioje valčių klasėje ir atsižvelgiant į tai, kad tai pirmos rimtos tarptautinės suaugusiųjų varžybos šioms jaunoms sportininkėms, galima didžiuotis jų rezultatais.

Tikrai geras aukšto lygio ir atnaujinto formato renginys pavyko nepaisant permainingo oro.

„Gintarinių irklų" nuotraukų galerija–https://www.facebook.com/#!/trakusavivaldybe?ref_type=bookmark

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76628184sec.