Gitaros mago vilionės "Kristupo vasaros festivalyje"

„Rémi Boucher išsiskiria užsidegimu, aistra, energija ir poetiškumu – ir turi šių savybių su kaupu. Kuomet taip grojama, vilties gitarai tikrai yra...“ – apie gitaristą rašė Anglijos „Collin Cooper“ gitaros žurnalas.

Kanados pasididžiavimas, vienas labiausiai dėmesį traukiančių pasaulio atlikėjų, R. Boucher vos keliais prisilietimais prie stygų sugeba pavergti bet kurios šalies publiką. Rytinės Kanados uostamiestyje Kvebeke gimęs atlikėjas, klasikinės gitaros studijas pradėjo gimtinėje, Monrealio konservatorijoje, tęsė Ispanijoje, o vėliau meistriškumo siekė Antverpeno karališkojoje konservatorijoje Belgijoje ir Bazelio akademijoje Šveicarijoje. Šios įgūdžių tobulinimo kelionės nebūtų įgyvendintos be Kvebeko menų ir literaturos tarybos bei Kanados meno tarybos pagalbos. Pastaroji gabiam muzikantui ne tik suteikė daugybę dotacijų, bet ir įvertino „Sylva Gelber“ apdovanojimu – R. Boucher tapo pirmuoju gitaristu per 30 metų pelniusiu šį prestižinį laimėjimą.

Atlikėjo talentas buvo pastebėtas ne tik tėvynėje – be gausybės nacionalinių ir tarptautinių prizų, per mažiau nei pusantrų metų R. Boucher užkariavo Europą, Ameriką ir Aziją, laimėdamas pirmąsias vietas penkiuose svarbiausiuose tarptautiniuose muzikos konkursuose: Alesandrijos jaunųjų klasikinių gitaristų konkurse Italijoje, „Andres Segovia“ jaunųjų gitaristų konkurse Ispanijoje, „Mauro Guiliani“ gitaristų konkurse Tiurine, „Fernando Sor“ gitaristų konkurse Romoje ir Kubos sostinės Havanos konkurse. Tokia sėkmė R. Boucher atvėrė įspūdingas karjeros galimybes. Atlikėjas sulaukė kvietimų bendradarbiauti su svarbiausiais simfoniniais orkestrais, o tai lėmė pasirodymus geriausiuose gitaros koncertuose ir privilegiją groti su žymiu Kubos kompozitoriumi Leo Brouwer.

„...pasirodo, kad jis yra grynakraujis muzikantas, turinti nepriekaištingus techninius įgūdžius, kurie jo atliekamai muzikai suteikia ryškų, kerintį charakterį.“ – pastebėjo Kanados spauda („La Presse“).

Nevengiantis eksperimentuoti ir nuolat ieškantis naujovių – tuo garsėja šiuo metu Austrijoje gyvenantis kanadietis. R. Boucher žavėjimasis ir ryšys su kitomis kultūromis, domėjimasis įvairiais instrumentais, padėjo atrasti naujus techninius niuansus, kurie leido praplėsti gitaros galimybių skalę. Šios srities pionieriumi vadinamas gitaristas, bendradarbiauja su kompozitoriais, siekdamas sukurti repertuarą, atskleidžiantį naujas muzikines galimybes bei pats kuria muziką, ieškodamas kitokių atlikimo metodų. Sėkmingiausias septynerių metų darbo kartu su jo mėgstamu kompozitoriumi ir pianistu kanadiečiu Jacques Marchand rezultatas – specialiai gitaristui sukurtas didžiausias ir pats įspūdingiausias koncertas klasikinei gitarai ir simfoniniam orkestrui. Koncertas turi dvi versijas – viena skirta gitarai ir simfoniniam orkestrui, o kita – gitarai solo. Būtent pastarosios koncertinės programos atlikimas sulaukė Austrijos muzikos ekspertų kom entarų, esą R. Boucher negalioja nei techninės, nei muzikinės ribos.

Atlikėjo repertuare puikuojasi visi žymiausi gitaros koncertai (ispanų kompozitorių Joaquin Rodrigo, Federico Moreno Torroba ir Anton Garcia Abril, brazilų kompozitoriaus Heitor Villa-Lobos, italų muzikos kūrėjų Mario Castelnuovo Tedesco ir Mario Guiliani, meksikiečio Manuel Ponce, jau minėto L. Brouwer, garsiojo italo Vivaldi) ir įdomiausiai solo kūriniai gitarai nuo renesanso iki šiuolaikinės muzikos. Vis tik, kritikai visame pasaulyje R. Boucher vieningai pripažįsta kaip neprilygstamą impresionistų ir ispaniškos muzikos interpretatorių.

„...itin intensyvi ir jausminga interpretacija. Savo puikią atlikimo techniką jis naudoja ne tam, kad sužavėtų publiką, o kad tarnautų muzikai,“ – apie gitaristą atsiliepia Ispanijos leidinys „Diaro de Mallorca“.

Šiemet gitaros elito pažiba Rémi Boucher, apie kurio muzikalumą ir virtuoziškumą sklando legendos, savo pasirodymu džiugins „Kristupo vasaros festivalio“ lankytojus. Ar legendos tikros, įsitikinkite gitaros mago pasirodyme liepos 24 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69520092sec.