Pianistas Gintaras Januševičius rečitalyje atvers rusiškų brangenybių dėžutę

Rugpjūčio 23 d. Šv. Kotrynos bažnyčiojeskambės paskutinis šių metų naktinis fortepijono rečitalis. Šį dvidešimtojo „Kristupo vasaros festivalio“ renginių ciklą užbaigs išskirtinis pasirodymas, kurio šeimininkas – retai Lietuvoje koncertuojantis pianistas Gintaras Januševičius.

F. Chopino ir J. Brahmso kūrinių interpretacijomis garsėjantis atlikėjas atvirauja, jog jam artimiausias kamerinis žanras. Didžiąją muzikanto repertuaro dalį sudaro rusų kompozitorių kūriniai. Talentingas pianistas, kuriuo žavisi ne tik pilnos klaustyojų salės, bet ir muzikos kritikai, negailintys atlikėjui tokių epitetų kaip „muzikaliausia siela“, „būtybė iš kito pasaulio“, „nepaprastai brandus“, pagyrų nesureikšmina ir pripažįsta, jog jam svarbu išlikti ištikimu sau. Tad visai nekeista, jog Šv. Kotrynos bažnyčioje surengto G. Januševičiaus rečitalio programa taip pat bus persmelkta rusiška dvasia.

„Mano, kaip menininko pareiga, ieškoti grožio, o XIX a. Rusijoje jo yra neišsemiami klodai. Šis koncertas – nedidelis simbolis to, kad šalis, pirmiausiai, tauta, jos tradicijos, jos kultūra, paprasti žmonės, o ne pora galingųjų... Mano Rusija – tai Čaikovskis, Rachmaninovas, Musorgskis, liaudies šokiai ir elegiškos melodijos. Būtent tuo ir noriu pasidalinti su publika“, – repertuaro pasirinkimą grindžia G. Januševičius.

Puikią atlikimo techniką demonstruojantis, charizmatiškasis fortepijono virtuozas su šiuo klavišiniu instrumentu nesiskiria nuo ketverių. Vokietijoje gyvenantis lietuvis, sulaukęs penkiolikos, debiutavo su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, o netrukus pasirodė ir Maskvos konservatorijos didžiojoje salėje. Nuo to laiko pianistui atsivėrė prestižinių pasaulio salių durys – „Palau de la Música Catalana“ Barselonoje, „Salle Wilfrid-Pelletier“ Monrealyje, „Sala Mozart“ Saragosoje, „Salle Cortot“ Paryžiuje ir kt. G. Januševičius koncertavo su daugiau nei 40 orkestrų, žymiausiuose festivaliuose scena dalijosi su Gidonu Kremeriu, Arkadijumi Volodosiu, Nikolaju Luganskiu, Žaku Lusje bei Jorgu Vidmanu.

Muzikantas neapsiriboja solinių programų atlikimu ir koncertine veikla su įvairiais orkestrais Europoje bei už jos ribų – jam nesvetimas organizatoriaus ir dėstytojo amplua. G. Januševičius organizuoja festivalius, koncertus, yra koncertų serijos „Plathner's Eleven“, koncertų salės „Tangobrücke“ bei muzikinio konkurso „Die Hannoversche Börse für Musiktalente“ meno vadovas. Jau penkerius metus atlikėjas yra kviečiamas meistriškumu dalintis Japonijoje, Kinijoje, Izraelyje, Ispanijoje, Vokietijoje, Moldavijoje, Rumunijoje ir Italijoje.

Galimybė išvysti pasaulyje pripažinimą pelniusio fortepijono meistro pasirodymą Lietuvoje pasitaiko tikrai ne dažnai. Pasimėgauti neeiliniu rečitaliu galėsite rugpjūčio 23 d. (šeštadienį) 21 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70937204sec.