Vilniaus miesto šventė – Sostinės dienos

Įvairios miesto erdvės
2014-09-05 – 2014-09-07

Sostinės dienos – didžiausia Vilniaus miesto šventė, skirta visiems sostinės gyventojams ir miesto svečiams. Šios miesto šventės metu vyksta daug labai originalių ar net ekstremalių pasirodymų įvairiose lauko erdvėse. Gedimino prospektas virsta milžiniškomis menų dirbtuvėmis, įvairių tautų virtuvių galerija.

DŪZGIANTIS PROSPEKTAS

Gedimino prospektas nuo Katedros aikštės iki Lukiškių aikštės

Rugsėjo 5 d., penktadienis, nuo 10.00 iki 23.30 val.

Rugsėjo 6 d., šeštadienis, nuo 10.00 iki 23.30 val.

Rugsėjo 7 d., sekmadienis, nuo 10.00 iki 22.30 val.

Jau 9 metai SOSTINĖS DIENOSE „dūzgia“ Gedimino prospektas – susitikimo vietos pakeisti negalima!

DŪZGIANTIS PROSPEKTAS – aktyvaus kultūrinio veiksmo ir įvairių kūrybinių sumanymų vieta, tai įvairiausių poreikių, norų ir fantazijų išsipildymo vieta, tai kaimynystės, bičiulystės ir svečių sutikimo vieta. Tai vilniečių raiškos būdas!

Šiemet DŪZGIANTIS PROSPEKTAS vėl nusidrieks per beveik visą Gedimino prospektą, o jo programa tematiškai suskirstyta į 4 veiksmo erdves:

Gedimino pr. nuo Katedros a. iki V. Kudirkos a. – MENŲ IR MUZIKOS GATVĖ

Čia bus įrengtos vizualiųjų menų ekspozicijos, profesionalių dailininkų parodos, keramikų ir tapytojų darbai, įvairiausi meno dirbiniai, o svarbiausia – daugybė kultūros renginių ir koncertų: trokštantiems jaukesnės ir intymesnės aplinkos scenoje prie Nacionalinio dramos teatro pasirodys nedidelės grupės, bardai, teatro aktoriai ir kiti įvairūs pavieniai atlikėjai, kalbantys iš širdies į širdį, o didžiojoje prospekto scenoje prie V. Kudirkos aikštės – norintiems galingos energijos ir smagios linksmybės – vyks įvairių stilių muzikos grupių ir garsių atlikėjų koncertai, gatvės teatrų spektakliai, nuotaikingi projektai.

Gedimino pr. nuo Jogailos g. iki Jakšto g. – GARDŽIŲ LAUKTUVIŲ KELIAS

Šioje prospekto erdvėje kiekvienas galės paragauti ir įsigyti įvairiausių gardumynų – atėjusieji alkani išeis pilvus nešini! Čia bus pateikta plati įvairovė specialiai atrinktų aukščiausios kokybės skanėstų: duonos, pieno, medaus, mėsos gaminių, sūrių, saldumynų ir daugybė kitų gardėsių.

Gedimino pr. nuo A. Jakšto g. iki Vasario 16-osios g. – KNYGŲ ALĖJA

Ypač pasiteisinusi „Dūzgiančio prospekto“ tradicija – knygų mugė, šiemet ji išsidėstys Gedimino prospekto atkarpoje prie ir aplink rašytojos Žemaitės paminklą. Šioje prospekto erdvėje plačią knygų įvairovę pristatys dauguma Vilniaus leidyklų, knygas čia pat su nuolaidomis ir autorių parašais galės įsigyti visi norintys. Prie Žemaitės paminklo įrengtoje scenoje vyks naujų knygų pristatymai, susitikimai su knygų autoriais ir leidėjais, čia pat koncertuos bardai ir įvairūs dainuojamosios poezijos atlikėjai, pasirodys žinomi Lietuvos aktoriai.

Gedimino prospekte prie Lukiškių aikštės – ŽAIDIMŲ IR ATRAKCIJŲ PARKAS VAIKAMS, TĖVAMS – VISIEMS

Šioje „Dūzgiančio prospekto“ zonoje – gausybė lauko ir stalo žaidimų, specialių atrakcijų vaikams ir jaunimui: čia bus žaidžiami aikštės šachmatai, stalo futbolas, veiks šaudymo tirai, batutai, karusėlė, šokinėjimai su guminiais lynais, vyks senųjų riterių kovos ir kiti įvairūs atraktyvūs pasirodymai bei daugybė nekasdienių pramogų. Ypatingai smagūs nuotykiai laukia vaikų – įlindus į gigantiškus plastikinius burbulus (virš 2 m skersmens) bus galima nesušlapus pasiplaukioti dideliame baseine, o netoliese esančiomis moderniomis elektrinėmis mašinėlėmis mažieji galės pasivažinėti tiesiog patys. Prie Lukiškių aikštės įrengtoje scenoje koncertuos skirtingų stilių muzikos atlikėjai, pop/roko muzikos grupės, jaunieji talentai ir smagiausi vaikų kolektyvai.

------------------------------------------------------------------

DIDIEJI KONCERTAI KATEDROS AIKŠTĖJE

Rugsėjo 5 d., penktadienį, 21.00 val.

„Sostinės Dienų“ didysis atidarymo koncertas

De Phazz ir Keymono

Kultinė vokiečių grupė koncertuos Vilniuje. Šįkart publikai nereikės pirkti brangokų bilietų – „Sostinės Dienos“ dovanoja vilniečiams ir miesto svečiams nemokamą garsiosios grupės koncertą pačioje Vilniaus širdyje.

Rugsėjo 6 d., šeštadienį, 21.00 val.

Didysis festivalio gyvo garso ir vaizdo koncertas

WhoMadeWho ir Colours of Bubbles

Žaibiškai išpopuliarėjusi Danijos grupė WhoMadeWho – tikri indie rock / dance-punk muzikos „princai“ – ruošia įspūdingą pasirodymą Vilniaus publikai.

Rugsėjo 7 d., sekmadienį, 20.00 val.

Didysis „Sostinės Dienų“ uždarymo koncertas

Ewert and The Two Dragons ir Liūdni Slibinai

Ewert and The Two Dragons - bene garsiausia dabarties Estijos grupė iš Talino – pats sėkmingiausias Baltijos šalių muzikos eksportas: turbūt nebeliko šalies Europoje, kurioje šie vaikinai nebūtų groję, pernai jie taip pat surengė sėkmingą turą Jungtinėse Valstijose.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

II TARPTAUTINIS GATVĖS MENO FESTIVALIS„VILNIUS STREET ART“

Rugsėjo 5–7 d., Odminių skveras

Festivalio info centras – kūrybinė erdvė

Piešia menininkai: Gabriel Marques, Shaltmira, Paulė Bucollaitė, Saimonas Mureika-Spice, Artur Shirin, Dovilė Bagdonaitė, Rokas Valiauga, Adomas Žudys ir kiti.

Idėjų miestui ekspozicija: Audrius Ambrasas, Žaliojo tilto skulptūrų redukcijos projektas Liudas Parulskis. Miesto fotokoliažai.

Rugsėjo 5–13 d.

Meninė programa

ARYZ (ES) | Dainavos g. 5

M-CITY (PL) | Profsąjungų rūmai

ERNEST ZACHAREVIČ (LT, MY) | Liubarto tiltas

TANK PETROL (PL, GB) | Lukiškių kalėjimas

JURGIS TARABILDA, GABIJA ŽILIONYTĖ (LT) | Saulėtekio g. 2

MORFAI (LT) | lokacija tikslinama

Rugsėjo 13 d. 15–19 val., kultūros baras „Kablys“

Diskusija „Asmeninės viešosios erdvės“

Dalyvauja menotyrininkė LAIMA KREIVYTĖ, paveldosaugininkas VITAS KARČIAUSKAS, sociologė VERONIKA URBONAITĖ-BARKAUSKIENĖ, menininkai ERNEST ZACHAREVIČ (LT), ARYZ (ES), JURGIS TARABILDA (LT), fotografas HENRIK HAVEN (DK), kuratorė YASHA YOUNG (Urban Nation, DE) ir kiti.

Rugsėjo 13 d. 20:00 val., kultūros baras „Kablys“

Uždarymas su Monday Jazz

---------------------------------------------

Rugsėjo 6 d., Lukiškių aikštė

ŠEIMOS AMATŲ MUGĖ

Per patį Sostinės dienų įkarštį rugsėjo 6 d., šeštadienį, nuo 10 iki 19 val. Lukiškių aikštėje mamos ir tėčiai ketina pradžiugintinti vilniečius bei visus tradicijų saugotojus savo rankų darbo kūriniais. Taip gausybė žaidimų. Specialių atrakcijų vaikams ir jaunimui Gedimino prospekte, Lukiškių aikštėje bus įrengti mugės pavilijonai, kuriuose Šeimos amatų mugės dalyviai gausiai nuklos prekystalius savo išskirtiniais darbais. Tai - ir veltinio, keramikos dirbiniai, pačių siūtos daugkartinės sauskelnės, pačių rinktos žolelės, aliejai, sirupai, esencijos, rankų darbo auskarai, segės, tekstilės gaminiai, vaikiški miegmaišiai, plaukų puošmenos, siūti žaislai, siuvinėti paveikslai, sutažo papuošalai ir kt.

Atverdami savo dirbinių, sukurtų su šiluma ir meile pasaulį, mamos ir tėčiai siekia pasidalinti atrastu džiaugsmu, kuris suteikė jiems naujų spalvų auginant mažylius.

---------------------------------------------------------------------------

Rugsėjo 7 d. 11.00 iki 16.00 val., Katedros aikštė

TAU, VILNIAU! RESPUBLIKINĖ NEĮGALIŲJŲ DARBŲ PARODA - MUGĖ - KONCERTAS

Jau dešimtą kartą Sostinės dienų metu Vilniuje, Katedros aikštėje vyksta šventė „Tau, Vilniau!“ (respublikinė neįgaliųjų darbų paroda-mugė-koncertas). Šventė tapo tradiciniu Vilniaus miesto kultūros renginiu, kuris prisideda prie neįgaliųjų ir sveikųjų žmonių suartėjimo. Renginį globoja Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė. Renginį organizuoja Lietuvos specialiosios kūrybos draugija „Guboja“, padedant Neįgaliųjų reikalų departamentui prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Šventė „Tau, Vilniau!“ – tai galimybė neįgaliems žmonėms iš įvairių regionų susiburti kartu ir pristatyti visuomenei kūrybinius, darbinius pasiekimus bei neišsenkančią dvasios stiprybę. Į šventę Vilniuje atvyks 2000 neįgaliųjų ir sveikųjų iš visos Lietuvos. Katedros aikštėje koncertuos ne tik geriausi neįgaliųjų meno saviveiklos kolektyvai, bet ir Lietuvos kariuomenės garbės sargybos orkestras, diksilendas „Sweetband“, kiti kolektyvai. Mugėje darbus eksponuos ir pardavinės neįgalieji liaudies amatų meistrai, namudininkai iš įvairių Lietuvos vietų. Vilniečiai ir miesto svečiai turės galimybę apžiūrėti ir įsigyti jų suvenyrų, meninių dirbinių, pasiklausyti nuotaikingų kaimo kapelų pasirodymų, pasivaišinti kareiviška koše, šauniai pasilinksminti. Užsukę į „Info tašką“ neįgalieji ir jų artimieji bus konsultuojami, o viešoji įstaiga „Sveikas miestas“ vėl visus kvies pasportuoti, pajudėti, susipažinti su neregėtomis sporto šakomis.

---------------------------------------------------------------------------

Rugsėjo 5 d. 18.00 val., Žalioji a. 2A ,Trakų Vokė

IŠKILMINGAS TRAKŲ VOKĖS DVARO ATIDARYMAS

Dvaro atidarymo iškilmės prasidės pučiamųjų instrumentų orkestro „Trimitas“ eitynėmis miestelio gatvėmis. Vėliau iškilmingai iškelsime Lietuvos vėliavą, aidės šūvių salvės.

Kažkada alsavusią dvaro gyvybę atkurs salėse besisukančios renesanso laikų poros, bei šokių grupės „Modus“ pasirodymas. Šventėje numatyta nemažai vietos menui: veiks dailininkų O. Mašidlausko ir R. Žmuidzinavičiaus tapybos parodos, taip pat bus eksponuojami plenerų „Menas paveldui“ 2004-2014 m. m. darbai.

Renginio dalyviai turės puikią galimybę gyvai susipažinti su ypatingu Trakų Vokės dvaru, kurį savo grožiu nurungia tik Tiškevičių dvaras Palangoje. Ekskursijos po dvarą tikrai tai įrodys!

Renginio metu vyksiančioje mugėje mėgstantys meną bei tautodailę galės ne tik pasigrožėti įvairiais dirbiniais, bet ir įsigyti jų tiesiai iš pačių kūrėjų rankų, dvaro sode vyks diskoteka.

21 val. atidarymo iškilmes vainikuos įspūdingas šventinis fejerverkas, kuri dovanos Vilniaus miesto savivaldybės kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininko pavaduotoja Nijolė Jagelavičienė.

Daugiau informacijos: www.sostinesdienos.lt


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57535291sec.