Kaune laukiami krepšinio ir kino gerbėjai

Kaune prasideda Tarptautinis Kauno kino festivalis, o savaitgalį Kauno „Žalgiris“ sutinka 70-ies metų jubiliejų ir kviečia visus kartu paminėti šią didingą progą. Kas laukia Kaune apsilankysiančių „Žalgirio“ fanų bei gero kino mėgėjų, aiškinosi keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius televizijos rubrikoje „Keliauk! Pažink! Pasidalink! Ištisus metus!“.

„Septyniasdešimt metų – išties įspūdingas laikotarpis, todėl šventę minėsime net dvi dienas. Tikimės, jog pasveikinti Kauno „Žalgirio“ atvyks ne tik garbingi svečiai iš Lietuvos ir viso pasaulio, bet ir mūsų klubo gerbėjai iš visos Lietuvos. Pirmąją renginio dieną per istorinę prizmę peržvelgsime ekipos gyvavimą ir svarbiausius momentus, žiūrovų lauks ir keletas netikėtų siurprizų. Be to, į Lietuvą pasveikinti „Žalgirio“ ekipos atvyksta Europos grandai – Atėnų „Panathinaikos“, stiprios Krasnodaro ir Stambulo komandos, tad laukia įspūdingos kovos Kauno „Akroplio“ turnyre“,- teigia Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.
 

Pirmąją šventės dieną, rugsėjo 27-ąją, vyks dviejų dalių renginys. Pirmojoje dalyje žiūrovų lauks įspūdingas 3D grafikos, video projekcijų ir apšvietimo pagalba kuriamas teatralizuotas pasirodymas, kurio metu bus atskleista Kauno „Žalgirio“ istorija bei parodyta klubo ateities vizija. Šventės svečiai išvys ekipos istoriją, įvairių laikotarpių komandas bei reikšmingiausias pergales. Antrojoje šventės dalyje vyks pirmą kartą rengiamas keturių komandų Kauno „Akropolio“ taurės turnyras. Jo metu Kauno „Žalgiris“ stos į kovą su daugkartiniais Eurolygos čempionais Atėnų „Panathinaikos“ klubo žaidėjais, o Stambulo „Galatasaray“ mėgins įveikti Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ krepšininkus.

 

Rugsėjo 28 dieną krepšinio klubo „Žalgiris“ jubiliejų užbaigs Kauno „Akropolio“ taurės turnyro dvejos rungtynės: kova dėl trečiosios turnyro vietos bei finalas. Beje, šis turnyras bus pirmoji galimybė aikštelėje išvysti pilnos sudėties naujojo sezono „Žalgirio“ komandą, prie kurios jau bus prisijungę ir po Pasaulio krepšinio čempionato grįžę Lietuvos rinktinės nariai.

 

O kol ruošiamasi krepšinio šventei, kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami apsilankyti jau rytoj, rugsėjo 24 dieną, prasidedančiame Tarptautiniame Kauno kino festivalyje. Čia bus pristatyti pastarojo meto aktualiausi ir tarptautinio pripažinimo sulaukę užsienio ir lietuviški filmai. Festivalyje prioritetas teikiamas aukštos meninės kokybės kūriniams, išreiškiantiems kūrėjų ryškią socialinę poziciją. Tad iki pat spalio 5 dienos Kauno gyventojai ir svečiai turės puikią progą pamatyti gerą kiną ir, kaip skelbia festivalis, pasisemti įspūdžių, kurie persekios ir po filmo.

 

Televizijos rubriką „Keliauk! Pažink! Pasidalink! Ištisus metus!” kviečiame žiūrėti trečiadienį, rugsėjo 24 d., 18:45 per „Lietuvos ryto televiziją“. Rubrikoje taip pat sužinosite, kaip prieš karą krepšininkai mesdavo baudas ir kaip futbolo ir rankinio gerbėjas Vytaras Radzevičius vertina Kauno „Žalgirio“ komandą.

 
Savivaldybių organizuojamų renginių viešinimo kampaniją vykdo Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos,  įgyvendindamas ES struktūrinės paramos lėšomis finansuojamą projektą „Lietuvos vietinio ir atvykstamojo turizmo skatinimas“ (NR. VP3-1.3-ŪM-04-V-10-005).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.42740202sec.