Muzikinis teatras „Tarp natų“ pradeda kelionę per Lietuvą

Tarptautinės muzikos dienos proga rugsėjo 30 dieną Alytaus dramos teatre ir spalio 3 dieną Telšių Žemaitės teatre bus rodomi du iš šešių muzikinio teatro „Tarp natų“ spektakliai.

Alytuje bus parodytas spektaklis „Passione amorosa“, o Telšiuose – „Arfos glissando“.

Šią vasarą Birštono vasaros menų akademijos dienomis buvo sukurti šeši muzikiniai spektakliai, kurių programos atrinktos iš trisdešimt septynių koncepcijų konkursui pateiktų programų. Pasak projekto sumanytojos Lietuvos muzikų sąjungos prezidentės kompozitorės Audronės Žigaitytės-Nekrošienės, jeigu būtų buvusi galimybė, pastatymo vertų programų buvo kur kas daugiau. „Pamatyti muziką – tokią užduotį iškėlėme pastatymų grupės kūrėjams, kuriems vadovavo režisierė ir choreografė Marija Simona Šimulynaitė. Džiaugiuosi, kad jaunatviška kūrėjų drąsa pranoko lūkesčius – regis iš nieko gimė tikri spektakliai. Pagrindinė jų užduotis – padėti išgirsti muziką tiems, kurie dar sunkiai randa kelius į akademinės muzikos koncertų sales. Gal todėl ir simboliška, jog pirmosios gastrolės vyksta Tarptautinės muzikos dienos proga. Lordas Yehudi Menuhinas, 1975 metais, inicijuodamas šią šventę, pabrėžė, kad muzikai profesionalai privalo dėti visas pastangas, kad padėtų išgirsti tikrąją muziką sunkiai ją atrandantiems.“ Programos „Passione amorosa“ („Meilės aistros“) kūriniai atskleidžia skirtingą penkių šalių (Turkijos, JAV, Italijos, Rusijos bei Lietuvos) kompozitorių požiūrį į meilę ir aistrą. Į meilės sūkurį panardins karaliaus Saliamono ir jaunos piemenės, vynuogynų prižiūrėtojos Sulamitos aistra ir vilionės (A. Šenderovo „Sulamitos giesmės“), liūdną Romeo ir Džiuljetos istoriją primins S. Prokofjevo ištraukos iš baleto, suskambės melodijos iš intriguojančios operos „Porgis ir Besė“ (G. Gershwinas). O rečiau koncertinėje erdvėje skambančių kontrabosų virtuoziškumu leis pasidžiaugti G. Bottesini „Meilės aistros“. Atlikėjai – netikėtas smuiko, dviejų kontrabosų ir fortepijono ansamblis – muzikuos nepaprastai talentingi muzikai Rūta Lipinaitytė (smuikas), Donatas Bagurskas ir Dainius Rudvalis (kontrabosai) ir Indrė Baikštytė (fortepijonas).

Programa „Arfos glissando“ atskleidžia moderniosios arfos ir fleitos technines ir spalvines galimybes. Subtiliai ir moderniai perteikiami 200 metų laikotarpio prancūzų kompozitorių M. Tournier, H. Renie, G. Foure, Ch. N. Bochsa, C. Debussy ir kt. kūrybos motyvai. Prancūzų kompozitorių muzika yra nepaprastai spalvinga, tapybiška, savito kūrybinio braižo, kurį didingas karališkas instrumentas perteikia kartu su kitomis prancūzų muzikos subtilybėmis bei ryškiomis muzikinėmis idėjomis. Arfos garsus spektaklyje puošia ir amžinai žavus derinys su fleita bei subtilus šokis. Muzikuos ir šoks seserys Joana (arfa) ir Vita (fleita) Daunytės, o joms talkins profesionalios šokėjos Irina Nazarenko ir Vesta Gineitytė.

Pastatymų grupėje – Lietuvoje ir užsienyje dar studijuojantys Paulina Nešukaitytė ir Vita Eidimtaitė (scenografija), Simona Finkelšteinaitė ir Julija Charsika (kostiumų dailininkės), Pijus Balkaitis ir Kazimieras Šalčiūnas (videoinstaliacijos). Režisierė ir choreografė – Marija Simona Šimulynaitė.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41447306sec.