Dovana Vilniui – papuoštas Jono Meko skersvėjis Užupyje

Nestandartinių iliustracijų kūrėjas, tapytojas iš Berlyno Johannes Mundinger atvyko į Vilnių papuošti viešąją erdvę, pateikiant savo kūrybą kaip pakaitalą grafičio menui.  Pasirinkęs neeilinę Užupio vietą – Jono Meko skersvėjį, savaitę  tapęs skersvėjo sieną, baigė  darbus.

„Fluxus“ tiltu ir Jono Meko skersvėju į Vilnių grįžta „Fluxus“ dvasia. Sveikinu menininką, kurio kūryba – puikus atsakas Vilniaus „flakonpurškiams“. Kai Johannes Mundinger pranešė Jonui Mekui apie savo sumanymą, gavo iš jo džiaugsmingą palaikymą“, – sakė Vilniaus mero patarėjas Gintaras Sodeika.

Paveikslo apžiūros metu vilniečiai ir miesto svečiai galėjo susipažinti su Jono Meko kūryba, pasižiūrėti Vytauto V. Landsbergio režisuotą filmą „Jono Meko antologija. Niujorkas – mano šuo“.

Menininkas iš Vokietijos jau spėjo ištapyti  išorinę Užupio meno inkubariaus galerijos „Kalnas“ sieną, o spalio 30 d. 18 val. jis pakvies į galeriją „Galera“, adresu Užupio g. 2, kurioje bus atidaryta menininko personalinė paroda „The Glass Mountain Gathering“.

Prieš savaitę  Užupyje startavo naujas tarptautinis projektas ,,Anapus vartojimo”. Tai projektas –  miesto gyventojams, pasiilgusiems meno gatvėse. 

Idėjos autoriai sako, jog menas turi būti prieinamas visiems. Jis neturi būti apipinamas sudėtingais, paprastam žmogui nesuprantamais žodžiais, jame nereikia ieškoti kažkokios paslėptos minties, filosofinių išvedžiojimų. Viskas turi būti paprasta, aišku ir „valgoma" – juk mes kuriame meną, kurį suprastų ir galėtų vartoti bet koks žmogus.

Lietuvos kultūros tarybos finansuojamas tarptautinis projektas susideda iš kelių etapų.  Lapkričio pradžioje į Užupį atvyksta skulptoriai Katarzyna Warzewska - Adamowska ir Tadeusz Adamowski iš Lenkijos, o gruodžio mėnesį ketinama Vilniui pristatyti menininkės Johhana IIivessalo (Suomija) kūrybą.

Visų šių menininkų rezidencijų metu Vilniaus miestui ketinama padovanoti išskirtinius dailės kūrinius.

Šis projektas – tai Vilniaus miesto savivaldybės ir VšĮ „Savanorių iniciatyva“ projekto „Dovana Vilniui“ dalis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ballīte retro noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ | Skatīt vairāk
20 EUR
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96912599sec.