"Bitė" - už edukacinę programą „Drugelio kelionė po pasaulį“

Savaitgalį Vilniuje, „Litexpo“ parodų centre, vykusioje parodoje „Mokykla 2014“ Panevėžio kraštotyros muziejui įteikta žalvarinė „Bitės“ figūrėlė. Ji pelnyta už parengtą edukacinę programą „Drugelio kelionė aplink pasaulį“. Ši programa pakliuvo į geriausių šalies muziejų edukacinių programų trejetuką.

Pasak Kraštotyros muziejaus kolektyvo, apdovanojimas už „Gerą idėją“ yra didžiulis įvertinimas: jis įrodo, kad muziejaus edukacijos prioritetai išdėlioti tinkamai, edukacinės programos savo turiniu, ištekliais, naudojamomis priemonėmis ir metodais juda tinkama linkme, o gamtamokslis, o dar ir itin specifinės srities, švietimas yra patrauklus, mėgstamas.

„Drugelio kelionės po pasaulį“ akcentas – muziejuje saugoma V. Straševičiaus (1885–1968) kolekcija, kurioje net 6500 eksponatų ir 1290 rūšių. Tai viena didžiausių ir įspūdingiausių pasaulio drugių, vabalų ir plėviasparnių kolekcijų Lietuvoje.

Svarbu tai, kad ši edukacinė programa diferencijuojama skirtingoms amžių grupėms: ji specialiai pritaikoma ir darželinukams, ir pradinukams, ir vyresniesiems. Supažindinama su drugių biologija (fizine struktūra, gyvenimo sąlygomis ir ypatumais, migracija), pačiais įdomiausiais drugiais.

Edukacinio užsiėmimo metu naudojamas mikroskopas, specialus stalas su didinamaisiais stiklais, sinchronizuota paros apšvietimo ir gamtos paros garsų simuliacija.

Mažiausieji mokosi piešti drugį, gavę korteles dėlioja jo gyvenimo ciklą. Vyresni praktinę užduotį atlieka japoniška popieriaus lankstymo technika – origami, gamina vabzdį iš gamtinių medžiagų, kurios savo tekstūra labai artimos realaus vabzdžio struktūroms.

Edukacinės programos „Drugelio kelionė po pasaulį“ tikslas – vykdyti gamtamokslinį švietimą, tačiau spalvingi, įvairių formų ir dydžių drugiai kartu yra puikus vaikų estetinio lavinimo objektas, padedantis atskleisti tikrąjį gamtos grožį, skatinantis jį saugoti ir mylėti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.24827099sec.