Vilniuje siaus "Kristupo Kalėdos"

Gruodžio 11-31 dienomis Vilniuje siaus „Kristupo Kalėdos“! Žiemos festivalyje - fado, bosanova, salsa, tango, romansai, o Naujųjų išvakarėse – šviesos ir muzikos spektaklis. Net dvylika žėrinčių koncertų Šv. Kotrynos bažnyčioje, kurie papuoš ir praskaidrins Jūsų šventes.

 

Atidaryme – Lenkijos džiazo legendos pasirodymas Gruodžio 11 d. 19 val. festivalį atidarys Lenkijos džiazo legenda - Włodzimierz Nahorny kartu su savo trio, vokalistais Dorota Miśkiewicz ir Janusz Szrom. Nors jau gana įprasta, kad prieš didžiąsias metų šventes atlikėjai palepina savitomis populiariausių kalėdinių dainų interpretacijomis, tačiau šie muzikai pasirinko originalų sprendimą – į prašmatnų džiazo rūbą įvilko tradicines lenkų dainas. Tad jei švenčių muzika Jums asocijuojasi tik su prekybos centrų repertuaru, po šio koncerto taip nebemanysite. Lenkijos džiazo patriarcho, kompozitoriaus, pianisto kūryba išsiskiria poetiškumu, romantiškumu, gebėjimu paliesti ploniausias sielos stygas. Tai puikiai žino ir įkūnija ilgamečiai muziko bendražygiai – būgnininkas Piotr Biskupski ir kontrabosininkas Mariusz Bogdanowicz.

Kartu su Lenkijos institutu rengiamame koncerte, instrumentinį kolektyvą papildys išskirtinio talento vokalistė, smuikininkė, kompozitorė, dainų kūrėja D. Miśkiewicz. Žymaus lenkų saksofonininko dukra savo muzikinį kelią pradėjo kaip smuikininkė, tačiau gana greitai suprato, jog labiausiai jai patinka dainuoti.Atlikėja dėl jausmingumo, visapusiško muzikinio išsilavinimo, melodingų dainų Lenkijos žiniasklaidoje prilyginama tokioms dainininkėms kaip Nora Jones ar Diana Krall.D. Miśkiewicz diskografijoje puikuojasi 5 soliniai albumai, o scena ji dalijosi su tokiomis muzikos pasaulio žvaigžsėmis kaip Cesaria Evora, Louis Winsberg, Ewa Bem, Stefano Bollani ir daugeliu kitų.

Kitas vakaro vokalistas Janusz Szrom. Savęs jis ieškojo studijuodamas fortepijoną, trimitą, vargonus... Tačiau meilė džiazui nugalėjo. Nusprendęs siekti savo svajonės, J. Szrom pradėjo džiazo ir populiariosios muzikos studijas prestižiniame K. Szymanowskio universitete. Pelnęs daugybę apdovanojimų, tarp kurių - prestižinio džiazo leidinio „Jazz Forum“ 2010 metais suteiktas Metų vokalisto titulas, atlikėjas dalyvauja įvairiuose muzikiniuose projektuose.

Pietietiška kaitra, kelionė į Paryžių ir kalėdinis atvirukas Gruodžio 18 d. 18 val. ir gruodžio 20 d. 19 val. scenoje karaliaus fado. Jausmingas portugalų dainas atliks šios šalies pasididžiavimas - penkiolikmetė Mara Pedro. Tarsi brangakmenis ji spindi nesuvaidintu nuoširdumu, pakeri šilkiniu balsu, o atskleisti pietietiškų melodijų grožį dainininkei padeda nuoširdi meilė fado.

Gruodžio 20 d. 16 val. į koncertą kvies dainininkė Evelina Sašenko. Paruošusi rinktinių kalėdinių dainų puokštę kartu su pianistu Pauliumi Zdanavičiumi, kontrabosininku Eugenijum Kanevičiumi, būgnininku Martynu Lukoševičiumi, ji tikisi priminti kaip smagu ir rašyti, ir gauti kalėdinius atvirukus, kupinus nuoširdaus dėmesio. Na, o gruodžio 27 d. 18 val. atlikėja įskels tikrą tango liepsną, neleisiančią sušalti žiemos vakarais. Scenoje ją lydės akordeonistas Nerijus Bakula bei pianistas Paulius Zdanavičius.

Gruodžio 27 d. 15 val. šventė fortepijono muzikos mėgėjams. Pianistas Mantautas Katinas - ryškaus, savito stiliaus atlikėjas, baigęs elitines studijas Didžiojoje Britanijoje, surengęs daugybę pasirodymų visame pasaulyje, pripažįsta, jog smagiausia jam koncertuoti Lietuvoje. Pianistas atliks N. Metnerio, B. Dvariono, C. Debussy ir A. Skriabino kompozicijas.

Jaukaus saloninio muzikavimo tradiciją gruodžio 28 d. 15 val. kvies prisiminti romansų karalienė Liuba Nazarenko jau gražia „Kristupo Kalėdų“ tradicija tapusiame savo koncerte. Programoje skambės XIX a. pabaigos – XX a. pradžios miesto, saloniniai, senoviniai ir kt. rusų romansai.

Tą pačią dieną 18 val. sceną okupuos Lotynų Amerikos ritmai. Tiesa, charizmatiškasis vokalistas ir gitaristas, italas Antonio Palmisani pasiryžęs supažindinti su kita - lyrine, romantine salsos žanro puse. Padėti pajusti daugialypę Pietų Amerikos skonių paletę A. Palmisani padės kontrabosininkas Gediminas Svilas, perkusininkai Pavel Žemoitin ir Gediminas Stankevičius, pianistas Linas Karaliūnas ir saksofonininkas Vilius Streckis.

Gruodžio 29 d. 18 val. kelionę po Pietų Ameriką pratęs „Kalėdinė bosanovų girlianda“. Vokalistė Giedrė Kilčiauskienė, pritariant instrumentinei grupei, tarsi kabindama žaisliukus ant muzikinės bosanovų girliandos, pasakos skirtingas istorijas braziliškais ritmais.

Gražiausių prancūziškų dainų kolekcija gruodžio 30 d. 18 val. ir 20.30 val. pasidalins gitaristas, kompozitorius bei vokalistas Chrisas Ruebensas kartu su savo ansambliu. Prancūzijai neabejingo atlikėjo šventinėje programoje „Cafe de Paris“ skambėsiančios dainos iš E. Piaf, T. Dutronc, J. Brel, G. Brassens repertuaro leis primins koks žavus ir elegantiškas svajonių miestas Paryžius...

2015–ųjų išvakarėse, gruodžio 31 d. 17 ir 20 val. - charizmatiškasis smuikininkas iš Danijos Mikkel Futtrup ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus). Jie parengė išskirtinį pasirodymą, kuriame ne tik prisiminsite gražiausias praėjusių metų akimirkas, o specialių šviesos efektų dėka, A. Vivaldi šedevrą „Metų laikai“, atrasite iš naujo.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46262789sec.