Kuršių nerija – darnaus turizmo vietovių šimtuke

Pusiausvyros tarp gamtos tausojimo ir žmogaus veiklos nuolat ieškančią Neringą praėjusią savaitę pasiekė džiugi žinia – Kuršių nerijos nacionalinis parkas įtrauktas į pasaulio darnaus turizmo vietovių 100-uką.

Pasaulio darnaus turizmo vietovių sąrašas apima vietoves, kuriose dedamos didžiausios pastangos vystant darnų turizmą. Sąrašas sudarytas į pagalbą pasitelkiant socialinę žiniasklaidą bei 30 tarptautinių ekspertų. Darnaus turizmo vietovės buvo vertinamos balais, remiantis šešiais pagrindiniais kriterijais - gamtos, aplinkos, kultūros ir tradicijų, socialinės gerovės, gamtai draugiškos ekonomikos ir „žaliųjų“ sertifikatų.

Tai, kad Kuršių nerija buvo įraukta į pasaulio darnaus turizmo vietovių 100-uką įtakojo rugsėjį šiai teritorijai suteiktas Kranto kokybės statusas. Šis statusas patvirtina, kad Kuršių nerijos nacionalinis parkas kartu su jame įsikūrusiu Neringos kurortu yra viena geriausių turizmo vietovių Europoje, atitinkanti aukščiausius darnaus tvarkymo ir kokybės standartus.

Pasaulyje vis daugiau dėmesio skiriant natūralios aplinkos išsaugojimui, populiarėja ekoturizmas, todėl tikimasi, kad šis įvertinimas prisidės prie Kuršių nerijos ir Neringos vardo garsinimo tarp mėgstančių šią turizmo šaką.

„Siekiame, kad Neringa būtų unikalaus kraštovaizdžio ir darnios aplinkos pajūrio kurortas. Tai numato ir Neringos savivaldybės tarybos patvirtintas strateginis plėtros planas 2014 – 2020 metams. Pelnytas įvertinimas žymi visos bendruomenės pastangas bei tai, kad einame teisinga linkme“, - apie pastangas puoselėti kultūrinį, istorinį paveldą bei gamtinę aplinką kalba Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Pasaulio darnaus turizmo vietovių sąrašo logotipu nuo šiol puikuosis visi Neringos turizmo informacijos leidiniai ir kitos priemonės.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64049411sec.