Laisvės gynėjus iškilmingame koncerte pagerbs "Liepos"

Vos tik nurimus gražiausių metų švenčių šurmuliui, išskirtiniai Vilniaus muzikos kolektyvai kviečia praleisti vakarą nepaprastai gražios, vilties kupinos muzikos apsuptyje, prisimenant Lietuvos laisvę gynusius žmones.

Tradiciniame, jau ketverius metus organizuojamame koncerte „Už laisvę“, savo jėgas suvienys Vilniaus kultūros centro moterų choras „Liepos“, chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ jaunių choras (meno vadovė ir dirigentė Audronė Steponavičiūtė Zupkauskienė) ir Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus).

„Metų pradžia pažymėta skaudžiais įvykiais, amžinai įsirėžusiais Lietuvos žmonių širdyse, tačiau tuo pačiu, tai - ne tik tragiška data, bet ir viena svarbiausių šalies švenčių, menanti didžių žmonių pasiaukojimą tėvynei bei kelią, kurį turėjome nueiti vardan laisvos Lietuvos. Šią mums visiems brangią dieną kviečiame paminėti besiklausant prasmingos muzikos“, – apie koncertą kalbėjo A. Steponavičiūtė Zupkauskienė.

Galingas dviejų chorų ir orkestro skambesys, pakili rimtis bei šviesi ramybė – visa tai išskirtinėje, su didžiule meile paruoštoje programoje, kurią kolektyvai atliks sausio 13 d. 19 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje. Muzikai neabejoja, jog kruopščiai atrinkti S. Moniuškos, K. Vasiliauskaitės, J. Rheinbergerio, S. Scheidto, P. Guidi, V. D‘Indy kūriniai, įžiebs tikėjimo savimi bei savo šalimi liepsnelę kiekvieno atėjusio širdyje.

Koncerte (be jau minėtų kolektyvų) taip pat pasirodys solistė Vida Taurinskaitė-Rukšienė (sopranas) ir pianistė Loreta Barzinskaitė Kuliešiuvienė. Diriguos Audronė Steponavičiūtė Zupkauskienė.

Įėjimas laisvas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22392511sec.