Ilgasis savaitgalis Palangoje: į jūrą – ruoniai, iš jūros - stintos

Jau kitą šeštadienį, vasario 14 dieną, Palangoje iš jūros bus traukiamos stintos, o į jūrą suplūs ruoniai – čia vyks jau tradicinės pajūrio šventės „Palangos stinta 2015“ ir „Palangos ruonis 2015“. Kuo šiais metais Palangos miesto gyventojus ir svečius nustebins vieni gražiausių žiemos renginių kurorte, sutampantys su Valentino diena ir valstybine Vasario 16-osios švente,  aiškinosi keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius televizijos rubrikoje „Keliauk! Pažink! Pasidalink! Ištisus metus!“.

 Šventės „Palangos stinta“, Palangos J. Basanavičiaus gatvėje rengiamos net nuo 2003-ųjų metų, pagrindinis akcentas – agurkais kvepianti stinta. Jos šiais metais paragauti bus galima daugiau nei trisdešimtyje kavinių, o gatvėje šviežia stinta ir rūkyta žuvimi prekiaus ir 34 žvejai. Žuvies mėgėjai galės išmėginti šviežias, iškart iškeptas ar išrūkytas, vytintas, dainuojančias, molines ar net gintarines stintas ir paragauti gardžios žuvienės. Be įvairiais būdais paruoštos ar šviežios žuvies, šventės lankytojų lauks ir tautodailininkų mugė, kurioje savo dirbinius pristatys ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos, Kaliningrado srities menininkai.
 

Visą šeštadienį Lietuvos kurortas kvies ir į įvairias pramogas: nuo ryto ant Jūros tilto vyks stintų meškeriojimo varžybos, čia pat bus surengtas Stintų grilio čempionatas, Jūratės ir Kastyčio skvere skambės žvejų liaudies melodijos. Išalkę savo skrandžio talpumą galės išmėginti Stintų valgymo čempionate, kuris prasidės 14 valandą. O pasistiprinę stintomis visi bus kviečiami išmėginti jėgas bene populiariausiose šventės varžybose – inkaro laikymo rungtyje.

 

Kaip ir kasmet, šventę papuoš sveikuolių maudynės ledinėje jūroje – vasario 14-ąją Palangoje vyks ir kasmetinė šventė „Palangos ruonis“. Praėjusiais metais į Baltijos jūrą ties Palangos tiltu brido daugiau nei 200 sveikuolių, šiais metais, tikimasi, panirti į ledinį vandenį nepabijos ir daugiau žmonių.

 

Žiemos maudynes organizuojanti Sveikuolių sąjunga, šiais metais švenčianti 25-metį, „Palangos ruonio“ dalyvius nuo ryto pakvies į konferenciją „Grūdinimasis ir sveikata“. O vakare, pasibaigus maudynėms, visi bus laukiami iškilmingame Sveikuolių sąjungos gimtadienio minėjime, kurį užbaigs vakarėlis „VAROM!”. Jame svečių lauks iliuzionistas Rokas Bernatonis, grupės „Poliarizuoti stiklai“ lyderis Šarūnas Mačiulis ir grupė „Vilkai“.

 

Televizijos rubrikos „Keliauk! Pažink! Pasidalink! Ištisus metus!“ kviečiame stebėti šį trečiadienį, vasario 4 d., 18:45 per „Lietuvos ryto televiziją“.

 
Savivaldybių organizuojamų renginių viešinimo kampaniją vykdo Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, įgyvendindamas ES struktūrinės paramos lėšomis finansuojamą projektą „Lietuvos vietinio ir atvykstamojo turizmo skatinimas“ (NR. VP3-1.3-ŪM-04-V-10-005).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67301583sec.