Kelionę po Lietuvą pradėjo paroda „Saugok širdį“

Rugpjūčio 17-ąją Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūte, Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis kartu su Lietuvos širdies asociacijos atstovais Nidos bendruomenės namuose atidarė fotografijų parodą „Saugok širdį“.

Neringa – antrasis miestas, kuriame fotografijos eksponuojamos ir pirmasis, nuo kurio prasidės švietėjišką misiją atliekančios parodos kelionė po Lietuvos savivaldybes.

Pavasarį Vilniaus rotušėje pirmą kartą pristatyta paroda skirta Lietuvos širdies asociacijos tarptautinei švietėjiškai kampanijai – „Raudona suknelė 2015“. Lietuvoje žinomos bei visuomeniškai aktyvios moterys tapo šios kampanijos ambasadorėmis nusifotografuodamos su raudonos spalvos drabužiu ar simboline raudonos spalvos detale taip siekdamos atkreipti visuomenės dėmesį į dažniausią pasaulyje moterų mirties ir negalios priežastį – širdies ir kraujagyslių ligas.

Anot parodą globojančios Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės, ši iniciatyva šiandien labai reikalinga.

„Noriu padėkoti gerbiamam profesoriui Pranui Šerpyčiui ir visai Lietuvos širdies asociacijai už tokį kilnų ir reikalingą darbą. Raudona suknelė – tai sveikatos, gyvybės ir dinamiškumo simbolis, bet tuo pačiu ir  pavojaus ženklas, nes pasaulyje nuo širdies ir kraujagyslių ligų kiekvienais metais miršta daugiau kaip 8 milijonai moterų, Lietuvoje -  per 13 tūkstančių. Siekiant sumažinti šiuos skaičius labai svarbi prevencija bei žinojimas, kad viena iš pagrindinių širdies ir kraujagyslių ligų priežasčių – pyktis, tad kviečiu pirmiausia džiaugtis gyvenimu, gyventi santarvėje su visais ir būtinai su savo širdimi“, - parodos atidarymo metu Nidoje kalbėjo Sveikatos ministrė R. Šalaševičiūte.

Kaip pasakojo fotografijų parodos iniciatorius, Lietuvos širdies asociacijos garbės prezidentas prof. Pranas Šerpytis, siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į širdies ir kraujagyslių ligas, priešais fotomenininko Vaidoto Grigo objektyvą stojo 20 įvairių politinių pažiūrų, specialybių, amžiaus moterų.

„Širdies ligos žmonių nesirenka, be to, tai nėra tik vyrų liga, kaip populiaru manyti. Analizuojant širdies ir kraujagyslių ligų komplikacijas, pastebima, kad dažniau jos kyla būtent moterims. Paroda apkeliaus visas šalies savivaldybės tam, kad žmonės pagalvotų apie elementarią prevenciją užkertant kelią šioms ligoms. O kas padeda? Teigiamos emocijos - būtent teigiamas emocijas ši paroda ir sukelia“, -  akcentavo prof.  P. Šerpytis.

 „Visi žinome, kad sveikata yra mūsų pagrindinis turtas, kurį reikia saugoti. Tikiuosi, šios fotografijos atkreips Neringos gyventojų ir svečių dėmesį į svarbią problemą bei paskatins domėtis, kaip jos išvengti“, - kartu su kurorto bendruomene parodą svetingai priėmė Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Kaip teigia parodos organizatoriai, širdies ligų ir insulto galima išvengti. Pirmasis žingsnis, siekiant gerokai sumažinti riziką – tai žinoti apie šią grėsmę sveikatai. Supažindinti moteris su miokardo infarkto ir insulto dažniausiomis priežastimis, rizikos veiksniais ir simptomais yra pirmasis žingsnis kovojant su šiomis ligomis.

 

Su fotografijų paroda „Saugok širdį“ galima susipažinti Nidos bendruomenės namuose (Kopų g. 2/Taikos g. 17).

Daugiau apie kampaniją ir fotografijų parodą www.raudonasuknele.lt

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.63320589sec.