Žiemą Druskininkuose nori ilsėtis daugiau žmonių nei vasarą Palangoje

Druskininkų kurorto populiarumas ne vasaros sezono metu yra didesnis net už Palangos populiarumą vasarą, atskleidė „Baltijos tyrimų“ apklausa. Tyrimo duomenimis, vasaros savaitgalius būtent Palangoje praleisti labiausiai norėtų trečdalis (33 proc.) lietuvių, o ne vasaros savaitgalius Druskininkuose praleisti svajoja daugiau negu trečdalis (37 proc.) šalies gyventojų.

Apklausa atskleidė, kad vasarą ir žiemą lietuviai vertina skirtingus kurortus. Antras pagal populiarumą kurortas vasarą yra Neringa – ten atostogauti nori 26 proc. lietuvių. Trečias pagal populiarumą vasaros kurortas yra Druskininkai.

Ne vasaros sezonu Palanga ir Neringa yra daug mažiau populiarios: šiuose miestuose savaitgalį praleisti norėtų atitinkamai vos 7 ir 2 proc. lietuvių. Antras pagal svajojančių praleisti savaitgalį lankytojų skaičių ne vasaros sezono kurortas po Druskininkų yra Birštonas (18 proc.).

 

„Akivaizdu, kad miesto svečiai vertina nuoseklų darbą, kuriuo siekiame jiems pasiūlyti kuo įvairesnes aukštos kokybės paslaugas, aktualias visus metus. Nesiekiame konkuruoti su pajūrio kurortais, mūsų tikslas – tapti Lietuvos ne vasaros sezono poilsio sostine. Apklausos rezultatai įrodo, kad šio tikslo siekiame sėkmingai“, – sako Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Apklausa taip pat atskleidė, kad populiariausi Lietuvos kurortai pagal tai, kiek žmonių juose ilsėjosi per pastaruosius 5 metus, yra Palanga, Druskininkai ir Neringa. Palangoje bent kartą per pastaruosius penkerius metus atostogas leido 48 proc. lietuvių, Druskininkuose – 17 proc., Neringoje – 11 proc.

„Baltijos tyrimai“ apklausą apie Lietuvos gyventojų atostogų įpročius atliko 2015 m. lapkritį. Iš viso apklausti 1078 15-74 metų Lietuvos gyventojai. Galima paklaida – 3 proc.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41374183sec.