Už lankytojų bilietus surinktos lėšos panaudotos tikslingai

Pastebima tendencija, kad žmonės vis labiau lankosi nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose, užsuka į saugomų teritorijų lankytojų centrus, kopia pasižvalgyti nuo naujų apžvalgos bokštų, keliauja pritaikytais lankymui gamtos takais. Praėjusiais metais lankytojai noriai rėmė saugomas teritorijas, pirkdami lankytojo bilietą.

2015 m. nacionalinių ir regioninių parkų lankytojų centruose, edukaciniuose renginiuose (pamokose), ekskursijose, žygiuose lankėsi daugiau kaip 180 tūkstančių žmonių. Lankytojai nupirko valsybinių parkų bilietų už beveik 150 tūkstančių eurų,

Lėšos, surinktos už lankytojų bilietus, buvo naudojamos valstybinių parkų apsaugai, tvarkymui, priežiūrai, edukacinei ir švietėjiškai veiklai, saugomų kompleksų bei objektų apsaugai ir lankymui propaguoti, pažintiniam turizmui organizuoti.

Saugomų teritorijų direkcijos savo internetiniuose tinklalapiuose pateikė informaciją apie lėšų, gautų už lankytojų bilietus, panaudojimą.

Anykščių regioninio parko direkcija, kur lankytojai traukte traukė pažiūrėti naujo Medžių lajų tako, planavo prasmingai panaudoti surinktas lėšas: remontuoti Šeimyniškėlių (Vorutos) piliakalnio tiltą, laiptus Šventosios pažintiniame take, laiptus prie Variaus atodangos, lentų taką į Bijeikių bokštą, Taip pat bus atnaujinta Lajų tako virštutinės aikštelės  danga.

Varnių regioninio parko direkcija pradėjo tvarkyti Debesnų botaninį taką, kuris plyti Varnelės upės slėnyje. Šio tako paskirtis – supažindinti parko lankytojus su unikalia žemapelkės augalų įvairove. Debesnų draustinyje aptikta beveik dvi dešimtys augalų rūšių, įrašytų į Lietuvos Raudonąją knygą.  Už lankytojų bilieto lėšas pavyko sutaisyti pusę medinio tako (850 metrų).

Asvejos regioniniame parke už lankytojo bilieto surinktas lėšas Dubingių piliavietėje sutvarkyti  Radvilų rūmų liekanų ekspozicijos sudaužyti stoglangiai ir durys. Taip pat planuojama, kad sezono metu, lankytojų pageidavimu, bus pastatytas biotualetas.

Rambyno regioniniame parke  bus pataisyti sugadinti informaciniai stendai Vilkyškių apžvalgos bokšte ir Rambyno kalne.

Salantų regioniniame parke surinktos lėšos panaudotos Šauklių riedulyno tako remontui. Už likusius pinigus bus atnaujinti informaciniai stendai prie Gaidžio kalno, Šilalės kūlio, Juodupėnų tvenkinio poilsiavietės bei išleistas lankstinukas apie Minijos upės vandens turizmo trasą.

Gražutės regioninio parko socialiniame tinkle „Facebook” buvo vykdoma apklausa ir už lankytojų bilietus nuspręsta įrengti persirengimo kabinas Sabalunkų ir Asavo stovyklavietėse.

Už saugomų teritorijų Nacionaliniame lankytojų centre surinktas lėšas įrengtas naujas informacinis stendas šalia seniausios Vilniaus miesto liepos. Saugomų teritorijų apžvalgos bokštams pagaminti stendai, raginantys būti atsargiems ir dėmesingiems.

Dėkojame visiems prisidėjusiems prie Lietuvos saugomų teritorijų puoselėjimo!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87244105sec.