Laikinai uždaromas Užutrakio parkas

Dėl Užutrakio dvaro sodyboje vykdomų didelės apimties statybos darbų šį sezoną dvaro teritorijos nebus galimybės laisvai lankyti.

Atkuriamo dvaro lankymas laikinai ribojamas saugumo sumetimais. Tvenkinių bei parterių kasybos darbai atliekami sunkiosios technikos pagalba. Intensyvus sunkvežimių bei ekskavatorių judėjimas parko keliais nesuderinamas su parko lankymu, nes kelia pavojų žmonėms. Teritorija bus atvira tik tradicinių Užutrakio kultūros renginių metu, užtikrinus žmonių saugumą. Tuomet renginių dalyviams bus saugiai pristatyti dvaro sodybos atkūrimo darbai. Apie TINP direkcijos organizuojamus renginius bus informuojama internetinėje svetainėje www.seniejitrakai.lt ir žiniasklaidos priemonėse. Taip pat veiks informacinis centras Užutrakio dvaro svirne, kur atvykusieji turės galimybę susipažinti su istorinius Trakus pristatančiomis ekspozicijomis bei gauti informaciją apie dvaro sodybą ir joje vykdomą restauraciją.

Šiuo metu TINP direkcija įgyvendina Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšomis finansuojamą projektą „Užutrakio dvaro sodybos muziejinės-reprezentacinės ir memorialinės dalių pritaikymas viešiesiems turizmo poreikiams". Lankytojams bus pritaikytos buvusios dvaro arklidės, atgaivinti trys peizažinio parko tvenkiniai, restauruoti reprezentaciniai parteriai su pasivaikščiojimo takais, ornamentiniais gėlynais ir architektoniniais dekoro elementais, rekonstruota ežero terasa su atvirais paviljonais. „Tikimės, kad žmonės bus kantrūs ir leis mums įgyvendinti ambicingus parko atkūrimo sumanymus, o žingeidūs lankytojai nenukentės", sakė TINP direktorius Gintaras Abaravičius.

Trakų turizmo informacijos centras

Vytauto g. 69, LT–21001 Trakai

Tel./faks. (8~528) 51934

El.p. [email protected]

www.trakai.lt

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 27.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59359789sec.