Trakų lankytinų vietų TOP 10

Istorinius Žalgirio Mūšio 600-uosius metus pasitikite senojoje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės sostinėje!

Kiekvienas keliaujantis kuria savo individualų žemėlapį, nors ir būna informuojamas gido, turizmo specialisto ar programos vedėjo- pasakotojo. Kiekvienas galime tapti Kolumbu ir atrasti naujai kažką jau atrasto! Pažadinkite savyje klajoklį čigoną ir leiskitės į legendomis apipintą Trakų miestą. Trakų turizmo informacijos centras siūlo paruoštuką, kad atrastumėte tai, kas įdomiausia ir naujausia!

1. Viena diena senojoje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės sostinėje- Senuosiuose Trakuose ir Naujuosiuose Trakuose. Siūlome ypatingą maršrutą istorijos pėdsakais tiems, kas domisi, kur gimė Lietuvos Didysis Kunigaikštis Vytautas, kur prasidėjo gynybinių pilių statyba ir kaip visa tai atrodo dabar, kuomet krašto praeitimi ir kultūra besidominčiam keliautojui Senieji Trakai primena vieną seniausių vienuolynų Lietuvoje, kuriame dabar gyvena penkios Šv. Jono apaštalinės seserys.

2. Trakų religinis ir kultūrinis paveldas Lietuvoje vienas seniausių, o norintiems tuo įsitikinti siūlome apsilankyti Naujųjų Trakų dvasiniame centre- Švč. Mergelės apsilankymo bažnyčioje, tokiu būdu būsite susipažindinti ne tik su katalikų, bet ir su karaimų, totorių, stačiatikių ir žydų istorija, tikyba bei šventovėmis, gyvavusiomis čia nuo Trakų miesto įkūrimo. Vaizdingame maršrute išvysite tai, kas liko iki šiol ir ko jau nematys ateinančios kartos.

3. Salos ir pusiasalio pilys Trakuose- pagrindinė užuomina apie šį viduramžiais alsuojantį miestą - tai gotikinis palikimas, paskendęs mėlynakių ežerų glėbyje. Tai viena didžiausių buvusių gynybinių pilių Lietuvoje- Pusiasalio pilies teritorija su dominikonų vienuolynu bei sakralinio meno paroda. Taip pat unikalus Rytų Europos istorinis stebuklas, esantis saloje bei ištisus metus traukiantis turistus ir miesto svečius iš viso pasaulio - tai Salos pilis ir joje esantis Trakų istorijos muziejus.

4. Tikrieji „kybyn`ai“ tik Trakuose! Trakų miestas - tai administracinis bei dvasinis karaimų bendruomenės centras. Kibinai yra populiariausi karaimų virtuvės patiekalai. Puiki proga paįvairinti savo įprastinę mitybą ir praturtinti žinias praktiškai- kibinų gaminimo šou edukacinėje programoje „Karaimų kulinarinis paveldas“ ir ekskursijoje „Trakai- karaimų meka“.

5. Karaimiškos, totoriškos ir lietuviškos edukacinės degustacijos VšĮ „Baltų amatai“ laivuose „Galvė“ ir „Akmena“, informaciniai audiogidai „Senojo kapitono pasakojimai“ lietuvių ir užsienio kalbomis sudomins net ir pačius išrankiausius turizmo bei istorijos mylėtojus. Trakų istorinio-nacionalinio parko širdyje, aplink Trakų salos pilį, vykstančios ekskursijos bei pramoginės programos laivais-„Nepažinti Trakai“- puiki proga pažinti naujai jau seniai žinomus dalykus.

6. Naktis muziejuje 2010. Pažymint tarptautinę muziejų dieną, Trakų istorijos muziejus Salos pilies vartus lankytojams atveria naktį. Šio teatralizuoto šou metu lankytojai gali ne tik susipažinti su muziejaus ekspozicija naktį, bet ir pasinerti į viduramžių pilies gyvenimo atmosferą. Siūlome legendomis apipintą ekskursiją naktį- „Trakų legendų pėdsekiai“, kurios metu miestą išvysite skendintį tamsoje, o patys jausitės nelyginant detektyvai, ieškantys amžiuose paskendusių tiesų, kunigaikščių slaptųjų takų, tunelių ir lobių...

7. Viduramžių ir amatų dienos Trakuose 2010. Tradicinių istorijos muziejaus švenčių metu, siūlome ekskursiją „Viduramžių miesto istorija“, kurioje vietinis gidas papasakos Jums kaip Trakų mieste vystėsi prekyba, kurioje vietoje buvo prekiauta, kokie amatai mieste buvo reikalingiausi, kaip atrodė viduramžių gyventojo kasdienybė. O šventės metu pasijausite lyg tikri Trakų senovės gyvenimo filmo veikėjai. Maža to, Salos pilies gynybinėje vartų bokšto pastogėje kviečiame į edukacinę programą „Viduramžių karyba“. Turėsite retą progą užuosti, paragauti, užčiuopti ir prisiliesti prie senovės.

8. Birželio 25-27 dienomis Trakuose vyks 48 - oji Tarptautinė regata "Gintariniai irklai", skirta irklavimo Lietuvoje 125-osioms metinėms paminėti. Šioms metinėms paminėti VšĮ „Academia Remigum“ irklavimo muziejuje Trakuose bus atnaujinta ekspozicija, kurioje galėsite sužinoti daugiau apie šio sporto ilgametes tradicijas Lietuvoje ir Trakuose. Muziejaus pasididžiavimas XIXa. dvi medinės vienvietės valtys, pagamintos Anglijoje ir jau skaičiuojančios virš šimto keturiasdešimties metų.

9. „Po angelų sparnais“- tai ekskursija gamtoje, kurios metu pristatomos piligriminio kelio Lietuvoje ir Trakuose pamaldumo tradicijos bei šis „simbolinis“ vainikas Trakams- „Angelų kalva“ Užutrakyje, kurį sudaro angelų skulptūros, simbolizuojančios pagrindines krikščioniškąsias vertybes. Čia galima paaukoti savo angelą už svarbiausią gyvenimo vertybę.

10. Pažintis su aviacija. Siūlome pažintinę-edukacinę programą ir vaikams, ir suaugusiems, kurioje pristatomos gilios Lietuvos aviacijos tradicijos ir istorija, puikūs pramoginių lėktuvų konstruktoriai, drąsūs aviacijos sportininkai ir dar daug visko, ko galbūt net nesate girdėję!

Visa tai paruošta Jums ir tikrai verta dėmesio bei Jūsų brangaus laiko!

Trakų turizmo informacijos centras

Vytauto g. 69, LT–21001 Trakai

Tel./faks. (8~528) 51934

El.p. [email protected]

www.trakai.lt

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48290586sec.