2011 m. vietinio turizmo vietovių TOP-30: lyderis Trakai

VšĮ „Terra Publica“ nuo 2007 metų renka informaciją apie miestelius ir kaimus, parkus ir muziejus bei kitas patrauklias vietas. Pirmieji reitingai buvo paskelbti 2009 metų pavasarį, įvertinus apie 300 vietovių. Kaip teigia Vytautas Kandrotas, idėjos iniciatorius, ir pats su fotoaparatu išvaikščiojęs po daugumą objektų, tyrimas lengvai subjektyvus ir įtakotas ne tik oficialios statistikos, bet ir asmeninių įspūdžių. Per trejus metus vertinamų vietovių sąrašas išsiplėtė iki beveik 500.

Tyrimui buvo paruošta metodika. Vertinimo kriterijai suskirstyti į tris dideles grupes: paties objekto svoris, jo infrastruktūra, bei patrauklumas turizmui.

Šie savo ruožtu buvo vertinami pasitelkiant daugiau klausimų: objekto tematika, ekspozicijos gausa, aktualumas įvairioms visuomenės grupėms, sezoniškumas, sąveika su aplink esančiais objektais, geografinė padėtis, privažiavimo keliai, sanitarinės sąlygos, papildomos paslaugos, savireklama, bendradarbiavimas su žiniasklaidos priemonėmis, informacijos teikimas telefonu ir vietoje. Kadangi reitingai skirti lietuviams, planuojantiems vienos dienos išvyką, todėl netirtas darbuotojų gebėjimas kalbėti užsienio kalbomis bei nakvynės galimybės.

Iš tyrimo išimti didieji Lietuvos miestai. Jie, be abejonės, atsidurtų sąrašo priekyje. Tačiau Vilniaus senamiesčiui ar visiems Kauno muziejams aplankyti pusdienio tikrai neužteks. Vis dėlto atskiri miesto teritorijoje esantys kompleksai, tokie kaip Vilniaus universitetas ar Pažaislis Kaune, įtraukti ir reitinguoti.

Pateikiame 2011 metų laureatus. Kiekvienas iš jų drąsiai gali tapti neilgos išvykos tikslu. Tai pakankamai skirtingi objektai, jei lyginsime juos pagal kurį nors vieną kriterijų. Vertinant 2009-2011 metus, išsilaiko stabilus trejetukas: Trakai, Druskininkai ir Neringa.

Iš 2010 metų sąrašo iškrito Smiltynė (dėl delfinariumo rekonstrukcijos), Ukmergė ir Kernavė. Naujai įtraukti objektai – Telšiai, Veliuona ir Vištyčio regioninis parkas. Dar viena naujovė šių metų komentaruose – mūsų rekomendacijos, kuris laikas lankyti objektui pats tinkamiausias.

Parengta pagal VšĮ „Terra Publica“ ir Trakų turizmo informacijos centro informaciją

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53454709sec.