Trakų švietimo centre – plakatų paroda iš Vokietijos

Trakų švietimo centre š.m. spalio 19 dieną 12 val. vyks plakatų parodos „Muzika + X. Popmuzika, nepriklausomas rokas, hiphopas ir techno iš Vokietijos“ pristatymas.

2009 metų rugsėjo mėnesį Goethe’s institutas pristatė interaktyvią parodą „Musik+X“. Vilniuje įvyko jos pasaulinė premjera. Per tris savaites parodą aplankė per 4000 moksleivių, studentų, mokytojų bei menininkų.

2010 metais buvo sukurta plakatų paroda „Muzika + X. Popmuzika, nepriklausomas rokas, hiphopas, techno iš Vokietijos“, kuri atspindėjo interaktyvios parodos elementus ir kvietė susipažinti su Vokietijos muzikos bei garsų pasauliu. Tai paroda, kviečianti į magišką ekskursiją po Vokietijos garsų pasaulį ir jos muzikinį gyvenimą. Parodoje pristatomos šių dienų popžvaigždės, roko maištininkai, repo atlikėjai ir didžėjai (DJ) iš įvairių miestų – nuo Berlyno iki Miuncheno ir nuo Kelno iki Jenos. Kai kurie jų jau sulaukė pasaulinės šlovės. Kiti yra populiarūs regionuose.

Popkultūra – tai ilgesys, svajonė, troškimas būti kažkur kitur. Todėl bandymas įpinti popmuziką į nacionalinį kontekstą jau savaime yra prieštaringas. Vokiečių muzikos kūrėjus dažnai veikia muzikos kryptys, kilusios iš angliškai kalbančių šalių. Šiais laikais popmuziką lengviausia atpažinti iš kalbos. Vokiškai atliekamoms dainoms ir skaitomam repui, kad ir kur jos skambėtų – Hamburge ar Magdeburge – būdingas užsidegimas ir žodžių žaismas. Antra vertus, Vokietija laikoma net ir pasauliniu bekalbės techno muzikos centru – Berlynas jau tapo Vakarų pasaulio švenčių sostine.

Šiuo atveju popkultūra peržengia muzikos ribas. Nepriklausomo roko (indie) atlikėjai provokuoja visuomenę, o techno lydi Vokietiją suvienijusius įvykius.

Hiphopo kalba veikia net kasdienį gyvenimą. Muzikos gerbėjai sueina draugėn ir klausosi žvaigždžių dainose skambančių laimės pažadų. Nes popkultūra nėra vienpusio eismo gatvė.

Laukiame visų besidominčių jaunimo subkultūromis bei norinčių susipažinti su šiuolaikinėmis jaunimo raiškos formomis.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.14924002sec.