Tradicinės ir moderniosios Japonijos kultūros festivalis nowJapan – vėl Vilniuje

Rugpjūčio 16-21 dienomis Vilniuje jau trečią kartą vyks tradicinės, moderniosios ir populiariosios Japonijos kultūros festivalis „nowJapan“. Festivalio lankytojai ne tik turės progą pasiklausyti tekančios saulės šalies muzikos, pasižiūrėti Japonijos auksinio fondo filmų, bet ir išmokti kaligrafijos, tradicinių papuošalų Kanzashi, Ikebanos meno, origami ir kitų tradicinių menų bei kultūros elementų kūrimo paslapčių.

Smalsiausiems paskaitą apie Japoniją praes vienas iš šios šalies gerbėjų Andrius Užkalnis. Savaitę trunkantį festivalį užbaigs japoniškos animacijos (anime) ir komiksų (manga) motyvais persirengusių dalyvių šou – Cosplay (angl. – Costume Play).

„Japonija mums – labai tolima tačiau tuo pačiu ir itin gerai žinoma šalis. Atstumas ir kultūriniai skirtumai suformavo visiškai kitokius mūsų ir japonų kultūrinius bruožus, tačiau kartu – paliko begalę sąlyčio taškų, kurie būtų įdomūs abiems tautoms. „nowJapan“ – dar viena proga juos atrasti. Kaip ir kasmet, stengiamės, kad festivalio veiklos sudomintų tiek Japonijos kultūra besižavinčius, tiek tuos, kurie apie šią šalį žino nedaug. Beto, esame tikri, kad veiklos ir pramogos patiks įvairiausio amžiaus festivalio lankytojams“, - teigia Sergej Grigorjev, festivalio „nowJapan“ vadovas.

Trejus metus šį festivalį palaiko bei remia ir Japonijos ambasada Lietuvoje. Ambasadorės Miyoko Akashi teigimu, šis festivalis yra puiki ir itin vertinga proga visiems, kad domisi Japonijos kultūra, dar kartelį susirinkti draugėn bei pasidalinti savo įspūdžiais. „Labai džiaugiamės ir tuo, jog festivalis auga kiekvienais metais ir prie jo prisideda vis daugiau jaunų žmonių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninių valstybių“, - sako jos ekscelencija ponia Miyoko Akashi.

Nuo pat festivalio atidarymo rugpjūčio 16-ąją kasdien kino teatre bus galima nemokamai išvysti filmus iš Japonijos Auksinio kino fondo, o naktis iš rugpjūčio 20 į 21-ąją paskirta Japonijos kinui. Rugpjūčio 18-ąją Vienuolyno kieme (Trakų g. 9/1) vyks pranešimų apie Japoniją ciklas unikaliu ir itin populiariu Pecha Kucha formatu, kuriame vieną pranešimą sudaro 20 skaidrių ir skiriama po 20 sekundžių kiekvienos iš jų pristatymui. Rugpjūčio 19-ąją išgirsime ekskliuzyvią didžėjų Tado Quazar ir Justo Fresh dueto atliekamą muzikinę kompiliaciją, kurioje autoriai įkūnija Lietuvos ir Japonijos kultūrinį ryšį muzikoje. Verta paminėti, kad Tadas Quazar Japonijoje gyveno daugiau nei šešerius metus, tad jo muzikinė Japonijos interpretacija jau dabar masina šiuolaikinės muzikos gurmanus.

Rugpjūčio 20 d. pakvies Shimasho (jap.k. – Veikime) dienos veiklos. Kongresų rūmuose įsikurs Sumi-e (tradicinės piešimo ant ryžių popieriaus technikos), japoniškų papuošalų kanzashi gaminimo, manga piešimo, popieriaus lankstymo meno origami, kaligrafijos, puokščių meno ikebana, supakuotų priešpiečių bento gamybos dirbtuvės. Azartiškiausi ir smalsiausi galės įsitraukti į video bei stalo žaidimų, tarp kurių tradiciniai japoniški žaidimai Go ir Shogi, turnyrus, pasimokyti auginti miniatiūrinius medelius bonsus ar sudalyvauti arbatos gėrimo ceremonijose. Dieną užbaigs modernus japonų šokis Butoh, atliekamas Lietuvos šokėjo Deniso Kolomyckio.

Kongresų rūmuose veiks ir Meno alėja, kurioje festivalio metu kurs bei prisijungti dalyvius kvies jaunieji menininkai. Savo pasirodymus pristatys įvairių rytų kovos menų atstovai – dalyvauja Lietuvos Sumo, Kyudo (šaudymo iš lanko), Aikido ir Kendo federacijos. Bus galima pasiklausyti paskaitos apie japonišką teatro meną Kabuki. Taip pat vyks geriausio vaizdo klipo režisieriaus bei geriausio japoniškų komiksų Manga dailininko rinkimai, tradiciniai konkursai bei nuotaikingi pasirodymai scenoje.

Rūgpjūčio 21-ąją, Mimasho (jap. k. – Matykime) dieną, tęsis kūrybinės dirbtuvės, o dėmesys bus sutelktas į Kongresų rūmų sceną, kurioje vyks bene daugiausiai emocijų sukelianti festivalio dalis – kostiuminių pasirodymų Cosplay konkursų kulminacija, kai dėl geriausio metų šokio, etiudo bei kostiumo apdovanojimų varžysis visi kostiuminių etiudų Cosplay menu užsiimantys festivalio dalyviai. Nugalėtojas bus apdovanotas kelione į Londoną, kur atstovaus Lietuvą Europos Cosplay renginyje. Festivalį vainikuos tradicine tapusi spalvinga dalyvių eisena Vilniaus gatvėmis.

Daugiau informacijos apie festivalį: www.nowjapan.lt. Festivalio bilietus galite įsigyti „Bilietų Pasaulis“ kasose bei internete. Festivalį rengia – VšĮ „Kultūrinės ir organizacinės idėjos“. Festivalį globoja Japonijos ambasada ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Festivalio programa

Rugpjūčio 16-20 d. Filmai iš Japonijos Auksinio Kino Fondo

Rugpjūčio 18d. Pecha Kucha paskaitų ciklas apie Japoniją

Rugpjūčio 19d. Muzikinis vakaras

Rugpjūčio 20-21 d. Dirbtuvės (Sumi-e, Kanzashi, Origami, Ikebana, kaligrafija, Bento, Manga)
Arbatos ceremonijos
Bonsų auginimo pamokos
Meno alėja

Rugpjūčio 20 d. Video ir stalo žaidimų turnyrai
Geriausio metų vaizdo klipo režisieriaus bei geriausio metų japoniško komikso Manga dailininko rinkimai
Kino naktis
Rytų kovos menų pasirodymai
Paskaita apie Kabuki

Rugpjūčio 21 d. Geriausio metų šokio, etiudo bei kostiumo rinkimai
Festivalio dalyvių eisena

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.27961493sec.