Kartu su Trimis Karaliais – tradicinės kalėdinių švenčių pabaigtuvės

Sausio 6-ąją, penktadienį, 16.30 val. prie Aušros Vartų kaip ir kasmet pasirodys Trys Karaliai, prieš kelis tūkstančius metų ėję lankyti užgimusio Kūdikėlio Jėzaus. Tradicinė teatralizuota Karalių eisena, lydima didelėmis lėlėmis persirengusių Senamiesčio teatro aktorių – piemenų, karvių, angelų, prie jų prisijungusių vėliavnešių ir miestiečių, – Pilies gatve žemyn keliaus į Katedros aikštę, iš ten 17.30 val. – į Vilniaus Mokytojų namų kiemelį (Vilniaus g. 39), kur 18 val. prasidės šventė visai šeimai „Lik sveika, Kalėdų eglute“.

Atvykę mažieji galės žaisti įvairius žaidimus, paragauti karštos kakavos ar saldumynų, o vaikų ir jaunimo dainavimo studijos „Mikrofonas“ dainos gins šalin pošventinį liūdesį. Vaikai už gerus darbus gaus „Gerojo vaiko pažymėjimą“, o tie, kurie ne viską surašė laiškuose iki švenčių ar pamiršo Kalėdų Seneliui padėkoti už dovanas, galės rašyti laiškus ir jam padėkoti. Baigiantis šventei į dangų pakils Kalėdų Seneliui skirti padėkos laiškai, skambant tradicinei šventės dainai „Eglutės dalia“, iššovus fejerverkams, Karaliai išlydės eglutes į mišką.


Beveik du dešimtmečius Vilniaus mokytojų namų rengiama šventė, žyminti kalėdinių švenčių pabaigą, yra neatskiriama miesto kalėdinio šurmulio pabaigos dalis. Vilniečiai, namuose puošę tradicines miško eglutes, tą vakarą jas atneša į Mokytojų namų kiemelį. Pasak šventės rengėjų, eglutės iš čia iškeliauja atgal į mišką, kad ateinančiais metais vėl galėtų grįžti į mūsų namus.

Raginame vilniečius neišmesti eglučių į gatvę, bet atnešti jas į Mokytojų namų kiemelį ir pabūti gražioje šventėje.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41483808sec.