Kino pavasaris ketvirtadienio vakarą pražydo gėlėmis

Ketvirtadienį Vilniuje prasidėjęs 17-asis tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ gero kino išsiilgusioms sieloms pažadėjo tikrą katarsį ir palaimą.

Tikrų pavasarinių gėlių žiedais šiemet išpuoštose salėse kino gurmanų laukia beveik 200 filmų. Iš viso bus parodyti filmai iš 58 valstybių, o į „Kino pavasarį“ planuoja atvykti apie 40 svečių. Pasidžiaugti pirmuoju filmu - naujausia režisieriaus Romano Polanskio juosta „Kivirčas“ – į Vilniaus kino teatrą „Forum Cinemas Vingis“ susirinko pilnutėlė salė ypatingų svečių: gausi festivalio rengėjų komanda, būrys pramogų, politikos, teatro, kino pasaulio garsenybių. Šventėje nedalyvavęs Vilniaus meras Artūras Zuokas perdavė sveikinimo žodį festivalio rengėjams ir sakė neabejojantis, kad jame apsilankys visi, kuriems ne visada pasiseka gyventi kaip kine.

„Kino klasikas, legenda Ingmaras Bergmanas yra pasakęs, kad joks kitas meno kūrinys taip nepaliečia mūsų sielos kaip filmas. Ir turbūt mes visi tai jaučiame salėje, dėl to norisi būti kine ir būti „Kino pavasaryje“, - kalbėjo festivalio direktorė Vida Ramaškienė.

„Kino pavasaris“ išaugo iš Vilniaus festivalio, dabar jis – visos Lietuvos festivalis, ir net galėčiau sakyti, kad jis jau tapo gamtos reiškiniu. Emiras Kusturica pasakytų: „Kino morčius“, - juokavo „Forum Cinemas Vingis“ rinkodaros vadovas Dainius Beržinis.

Pavasaris širdyje, žiedai gyvenime, viso pasaulio vėjai sieloje – tokia gyvenimo džiaugsmo formulė siūloma „Kino pavasario“ lankytojams. Festivalio žiūrovai galės išvysti ir įvertinti naujausius kino meistrų Wernerio Herzogo, Kim Ki Duko, Agnieszkos Holland, Mike‘o Ligh, Martino Scorseses ir kt. filmus programoje „Meistrai“. Receptą papildys programos „Horizontai“, „Nauja Europa - nauji vardai“, „Aktualioji dokumentika“, „Kritikų pasirinkimas“, „Amerikos nepriklausomas kinas“, „Femme Fatale Europos kine“, „Komedijų festivalis“. O lietuviško kino gerbėjų dėmesio lauks net 15 lietuvių kūrėjų premjerų.

Šiemet jau ketvirtą kartą rengiama konkursinė festivalio programa „Nauja Europa – nauji vardai“. Joje – 11 debiutinių Europos režisierių juostų, kurias vertins Kubos aktorė bei režisierė Mirtha Ibarra, Rusijos operatorius ir režisierius Pavelas Kostomarovas, švedų kino kritikas Janas Lumholdtas, Latvijos režisierius ir scenaristas Maris Martinsonas, Makedonijos aktorė ir prodiuserė Labina Mitevska. Festivalio filmai taip pat varžysis „Trumpame konkurse“, „Geriausio debiuto konkurse“ ir dėl „Žiūrovų simpatijos“. Šiemet atgyja ir Geriausios Lietuvos kino aktorės rinkimai – trys nominantės bus paskelbtos jau penktadienio vakarą.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4531002sec.