Vilnius priėmė Baltijos miestų sąjungos Turizmo komisijos narių delegaciją

Vilniuje su darbiniu vizitu viešėjo Baltijos miestų sąjungos (UBC) Turizmo komisijos narių delegacija, vadovaujama komisijos pirmininko Ryszard Zdrojewski.

Vilniaus miesto savivaldybėje vyko metinis šios komisijos narių susirinkimas, kurio metu svečius pasveikino Vilniaus mero pavaduotojas Jaroslav Kaminski.

„Vilniuje kasmet vyksta daug tarptautinių renginių, konferencijų, nuolat čia organizuojamos tarptautinės parodos, festivaliai, koncertai, aukščiausio lygio tarptautiniai sporto turnyrai, čempionatai, pernai čia savo metinį posėdį surengė ir UBC Kultūros komisija. Džiaugiamės, kad mūsų miestą pasirenka ir jauni, šiuolaikiški menininkai, ir dalykiški, racionalūs mokslininkai, ir ieškantys naujovių architektai, ir energingi, veržlūs sportininkai, ir vertinantys senas tradicijas bei turtingą istorinę praeitį turizmo atstovai. Tikiu, kad pažintis su Vilniumi bus įdomi ir svetinga, kad, be darbinių užsiėmimų, patirsite daug malonių įspūdžių. „Pasaulis – knyga, o tie, kurie nekeliauja, visada skaito tik pirmąjį jos puslapį. Linkiu, kad mūsų miestas atverstų jums netikėtų ir niekur nematytų puslapių“, – sveikinimo kalboje sakė J. Kaminski.

Baltijos miestų sąjunga šiuo metu turi 13 komisijų, kurių nariai išvažiuojamųjų posėdžių bei metinių susirinkimų metu aptaria aktualius savo veiklos klausimu, susipažįsta su UBC organizacijos miestais nariais.

Baltijos miestų sąjunga įkurta 1991 m. Šiuo metu organizacija vienija daugiau nei 100 miestų iš 10 Baltijos jūros regiono šalių. UBC tikslas – stiprinti Baltijos jūros regiono šalių bendradarbiavimą, skatinti jas keistis patirtimi, atstovauti miestų interesams, kartu aktyviai dalyvauti demokratiniame, socialiniame, ekonominiame ir darniame Baltijos jūros regiono vystymesi. Vilnius Baltijos miestų sąjungos nariu tapo 1994 metais.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9558661sec.