Kultūros naktis «Tebūnie naktis!»

Iš apleisto Vilniaus senamiesčio kiemelio visą naktį skambanti muzika, pievoje prie Baltojo tilto nesibaigiantis kino seansas, gatvėse, skveruose ir pačiose netikėčiausiose erdvėse vykstantys koncertai, vaidinimai, parodos, kūrybinės dirbtuvės ir instaliacijos, nepailstantys šokėjai, trypiantys gatvių grindinius. Visame mieste vien muzika, spalvos, šviesos ir šypsenos. Ir tai – ne gražus sapnas ar motyvas iš kino filmo. Visa tai – „Kultūros naktis“.

Vienos nakties kultūros ir meno festivalis „Kultūros naktis“, Vilniuje rengiamas jau nuo 2007 metų, šią vasarą įvyks naktį iš liepos 5 į 6 d. ir taps pagrindiniu Lietuvos pirmininkavimo ES tarybai atidarymo kultūriniu renginiu. 165 projektai, daugiau nei 700 menininkų iš Lietuvos ir užsienio šalių ir visa tai tik per vieną naktį mieste.

Šių metų festivalio programą papildys užsienio menininkų projektai: LR Prezidentūros rūmų kieme bus galima išvysti gruzinų choreografinę dramą „Karmen“, Vilniaus Rotušėje vyks armėnų Khachaturian trio koncertas, nusistovėjusį miesto ritmą sudrumsti mėgins iš Ispanijos atvykstanti gatvės klounada „Su Seso taladro“, Britų taryba į Vilnių pakvies britų menininkę Kathy Hinde su projektu „Piano Migrations“, kurio metu vyks audiovizualinė instaliacija, dirbtuvės vaikams ir muzikinis pasirodymas, prancūzų menininkai pristatys projektą „Purple rain“, rekomenduojamą tarptautinio nakties kultūros festivalių tinklo „La Nuit Blanche“. Bendrą projektą taip pat rengia lietuvių ir skandinavų menininkai: „Nordic stage“ kartu su „Avaspo poetry“ įgyvendins muzikinį-audiovizualinį pasirodymą „Recycling rituals“, taip pat vyks norvegų atlikėjų Johan Mahtte Skum ir Sanna Andersson archaiškų Šiaurės Skandinavijos dainų koncertas.

Festivalio metu vyks ir jau tradiciniais tapę renginiai: koncertai jaunimui, kino ant žolės programa su „Kino pavasariu“, Petro Geniušo fortepijoninės muzikos koncertas Lukiškių aikštėje, Domanto Razausko koncertas vienai nakčiai atgysiančioje Rotondoje. Miesto gyventojai ir svečiai galės sudalyvauti įvairiose kūrybinėse dirbtuvėse, išvysti foto parodas, apsilankyti specialias programas rengiančiose kavinėse ir baruose, Šventaragio slėnyje įsikurs speciali šeimų erdvė.

Prie „Kultūros nakties“ šiais metais prisijungė kaip niekada daug ambasadų ir užsienio šalių kultūros institutų: Britų taryba (British Council), Ispanijos ambasada, Italijos ambasada ir Italijos kultūros institutas, Goethe institutas, Prancūzų institutas Lietuvoje, Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, Armėnijos ir Airijos ambasados, Europos humanitarinis universitetas, Estijos Respublikos ir Vengrijos Respublikos ambasados, Norvegijos ir Švedijos karalysčių ambasados, Lenkų kultūros institutas ir Rusų kultūros centras, Rumunijos bei Suomijos Respublikos ambasados.

Festivalyje dalyvaus lietuvių menininkai ne tik iš Vilniaus, bet ir Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir kitų miestų. Į projektą taip pat įsitraukė ir daugybė švietimo įstaigų (Vilniaus dailės akademija, Vilniaus universitetas, Vilniaus dizaino kolegija ir kitos), studentai aktyviai rengia parodas, šviesos instaliacijas ir kitus projektus. Nakties metu veiks ir daugybė Vilniaus muziejų ir galerijų, o šiais metais pirmą kartą prie programos prisijungė ir Genocido aukų muziejus. Įspūdingą programą festivalio svečiams parengs „Menų spaustuvė“, net du kartus bus parodytas lietuvių ir užsienio menininkų bendras projektas „Smėlio laikrodžiai“, jau spėjęs sulaukti dėmesio kitose šalyse.

Daugiau informacijos: http://www.kulturosnaktis.lt/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64086795sec.