Mistiniai personažai atgyja "nowJapan: Intro" renginyje Vilniuje

Balandžio 11 d. į menų fabrike „LOFTAS“ vyksiantį „nowJapan: Intro“ renginį kviečia ilgametis japonų tradicinės ir šiuolaikinės kultūros festivalis „nowJapan“. Visą dieną truksiantis renginys žiūrovus stebins ne tik spalvingais Cosplay pasirodymais, bet ir šokio mokyklų etiudais pagal j-pop muziką, kostiuminiais gyvūnų šou, retro konsolių erdve, įvairiomis kūrybinėmis dirbtuvėmis, japonišku maistu, tradiciniais žaidimais ir begale kitų veiklų.

 

Japonijos pop kultūros perlas Cosplay tai kostiuminis pasirodymas (angl. - costume ir play). Mėgėjai ir profesionalai, siekdami persikūnyti į animacinių filmų, kompiuterinių žaidimų ar komiksų herojus, dažnai patys ruošia savo kostiumus, mokosi scenos meno, rūpinasi įspūdingu sceniniu makiažu bei bando atskleisti savitą personažo charakterį. Neretai toks užsiėmimas tampa hobiu, o po kiek laiko ir gyvenimo būdu. Kai kurie ilgamečiai Cosplay gerbėjai ne tik reguliariai dalyvauja konkursuose ir renginiuose savo šalyje bei atstovauja ją užsienyje, bet ir dėvi mylimų personažų kostiumus kasdien.

 

Jei naktimis sapnuoji, kaip gelbėji miestą nuo piktavalių, arba tiki, kad praėjusiame gyvenime buvai italas santechnikas Mario, tuomet sveikiname tave, šis pavasaris gali būti tau lemtingu! Draugiška INTRO scena bus atvira visiems: ir ilgamečiams Cosplay gerbėjams, kurie kažkada taip pat drebėjo lipdami ant jos, ir naujokams, išdrįsusiems pirmąkart persikūnyti į savo mylimiausius super herojus. Svarbiausia nepamiršti žaisti ir mėgautis.

 

INTRO - tai atskaitos taškas, nuo kurio kažkada atsispyrė kiekvienas cosplayer'is. „Viena iš geriausių Cosplay dalių yra ta, kad tuo gali užsiimti kiekvienas: visi ir bet kas, jaunas ir senas, moksleivis, advokatas ir penkiakovininkas. Tokios įvairovės mes ir tikimės sulaukti.“ - Šypsosi viena iš renginio organizatorių Justina Kvedaraitė.

 

Pirmą kartą Vilniuje vyksiančiame „Gyvūnų Cosplay“ šiuo japonų pop kultūros fenomenu kartu su šeimininkais turės galimybę džiaugtis ir jų augintiniai - šunys, katės, triušiai, vėžliukai, žuvytės. Užsienyje populiariuose gyvūnų karnavaluose ne viena katė yra tapusi pelene, o šuo - supermenu, tad ar ne laikas jiems būtų pasirodyti ir lietuviškoje „Gyvūnų Cosplay“ scenoje? 

  

„nowJapan“ festivalio pagrindiniai renginiai 2015 metų rudenį kvies lankytojus susipažinti su pasaulį drebinančiu Japonijos dizainu, dalyvauti tarptautiniame Cosplay renginyje bei mėgautis šiuolaikine japonų muzika. Informaciją apie renginius sekite čia: www.nowjapan.lt

 

Bilietus į renginį galima įsigyti visose „Bilietų pasaulis“ kasose, internetu www.bilietupasaulis.lt arba renginio vietoje.

 

Video iš „nowJapan 2014“ Cosplay renginių: https://www.youtube.com/watch?v=dVoCaOzO3GM

 

Daugiau informacijos apie renginį: www.nowjapan.lt/intro

Festivalio Facebook paskyra: http://www.facebook.com/nowJapan

Twitter: twitter.com/nowJapan

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48531389sec.