«White Guide» įvertino: Lietuvos restoranai – tarp geriausių Baltijos šalyse

Prestižinis Šiaurės šalių restoranų gidas „White Guide“ puikiai įvertino restoranus Lietuvoje. Tarp pirmą kartą reitinguotų Baltijos šalių restoranų, pelniusių aukščiausius reitingus, – net 6 restoranai iš Lietuvos!

Viso Lietuvoje „White Guide“ restoranų vertintojai reitingavo 10 restoranų. Aukščiausią reitingą gavo ir į geriausių Baltijos šalių 30-uko ketvirtą vietą pateko restoranas Vilniuje „Sweetroot“, šeštoje vietoje – restoranas „Gastronomika“ (Vilnius), devintoje – „Telegrafas“ (Vilnius), dešimtoje – „Monai“ (Klaipėda), dvyliktoje – „Dublis“ (Vilnius), dvidešimt antroje – „Uoksas“ (Kaunas). Taip pat „White Guide“ reitingą pelnė restoranas „Gaspar‘s“ (Vilnius), „Lauro lapas“ (Vilnius), „Monte Pacis“ (Kaunas) ir „Bučeris“ (Vilnius).

Geriausiu Baltijos šalių restoranu paskelbtas „Vincents“ Rygoje.

„Lietuvos ambasados Švedijoje darbuotojai mums patvirtino, kad Šiaurės šalių gurmanai, rinkdamiesi restoraną, išties labai kreipia dėmesį, ar jis turi „White Guide“ reitingą. Tai – patikimumo ir kokybės garantas. Didžiuojamės, kad net 10 Lietuvos restoranų šiemet tapo šios prestižinės bendruomenės nariais ir pateks į vadinamųjų gastronominių turistų žemėlapį. Juk išskirtinės kulinarinės patirtys tampa vis svarbesnės planuojant keliones“, – gastroturizmo tendencijas stebi Valstybinio turizmo departamento vadovė Jurgita Kazlauskienė.

Dėl dalyvavimo „White Guide“ VTD bendradarbiavo su Kauno savivaldybe ir VšĮ „GO Vilnius“. Gido restoranų vertintojus konsultavo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija.

„Baltijos šalys turi labai savitas kulinarines tradicijas, kuriomis didžiuojasi, savitas klimato sąlygas, tačiau puikiai įvaldyta praktika kuo labiau išnaudoti sezoniškumą primena Šiaurės šalių gastronominę patirtį ir galbūt net ją lenkia. Jeigu Baltijos šalių virtuvė ir toliau vystysis tokiu tempu kaip dabar, stiprins savo išskirtinumą, vis daugiau žmonių atras Lietuvą, Latviją ir Estiją kaip šalis, kurias tikrai verta aplankyti“, – įsitkinusi „White Guide“ Baltijos šalių skyriaus redaktorė Anna Michelson Bodemark.

Restoranams reitingą suteikė profesionalūs restoranų vertintojai pagal nustatytus kriterijus 100 balų sistemoje: iki 40 balų skiriama už maistą, po 20 balų už aptarnavimą, gėrimus, atmosferą restorane.

„White Guide“ reitingai – ne tik spausdintame leidinyje, bet ir svetainėje www.whiteguide-nordic.com bei mobiliojo telefono programėlėje.

Gidas „White Guide“ leidžiamas nuo 2005 m. Užsitarnavę gurmanų pasitikėjimą ir pripažinimą gido leidėjai pateikia jau 325 restoranų Danijoje (įskaitant Farerų salas ir Grenlandiją), Švedijoje, Norvegijoje, Islandijoje ir Suomijoje bei 60 restoranų Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje reitingus ir rekomendacijas 2017 m.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ballīte retro noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ | Skatīt vairāk
20 EUR
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56698322sec.