Mammadaba siūlo išbandyti grybų rauginimo receptą

Šie metai grybautojus džiugino grybų gausa. Taigi aktualus klausimas – kaip išsaugoti juos žiemai? Siūlome išbandyti senovinį grybų raugimo receptą.

Rauginti grybai yra kur kas sveikesni už marinuotus, kadangi jų gamyboje nenaudojamas sintetinis produktas – acto rūgštis. Sūdant grybus sunaudojama labai daug druskos, todėl žiemą prieš gaminant tenka juos plauti ilgai ir nuobodžiai. Rauginimo paslaptis - šilta vieta (28-30 laipsnių) – kaimo sodybose tam reikalui puikiai tinka krosnies užkampis, tačiau miestiečiams tenka kaip reikiant pasukti galva norint rasti rauginimui tinkamą vietą.

Rauginti galima bet kuriuos valgomus grybus – visų geriausia viename puode primaišyti įvairių grybų. Nepamirškite, kad lengvai pasūdytame vandenyje vieną kartą būtina nuvirti baravykus, raudonviršius, ūmėdes, rudmėses, o ruduosius piengrybius, grūzdus ir pūkuotes – dukart. Kai išvirti grybai atvėsta, tuomet pats laikas juos sudėti į stiklainius ar molinius puodus. Kartu su grybais įdėkite krapų (galima džiovintų ir su sėklytėmis) ir juodųjų serbentų lapų. Trims litrams grybų reikia: 3-5 skiltelių česnako, 2-3 valgomųjų šaukštų druskos, 3-4 šaukštų cukraus. Sudėtą masę būtina suslėgti, kad grybus užlietų susidaręs tirpalas, ir padėti į šiltą vietą. Po 3-4 dienų skystis įgis pieno baltumo spalvą ir išsiskirs rūgštis. Tuomet laikas stiklainius užsandarinti (jokiais būdais nehermetiškai). Raugintus grybus geriausia laikyti vėsioje vietoje – rūsyje ar šaldytuve. Raugintus grybus galima pakepti keptuvėje su bulvėmis, panaudoti gaminant salotas ar tiesiog valgyti tiesiai iš stiklainio. Gero apetito!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48597097sec.