Į kelionę po Lietuvą - su šaukštu!

Kodėl šaltibarščiai užsieniečiams sukelia asociacijas su radioaktyvumu? Kokia per delčią rauginta daržovė turi daugiau vitaminų nei šviežia? Koks kisieliaus, verdamo iš „šiaurietiškųjų citrinų“, receptas? Kodėl turistai iš Lietuvos raginami vežti raguotų lauktuvių? Ir kokia gi yra „dieta“ pagal lietuvius?

„Stebėdami pasaulines turizmo tendencijas matome, jog vis dažniau gastronominiai motyvai nulemia apsisprendimą aplankyti vieną ar kitą šalį. Tad susimąstėme, kaip šioje, tiesą sakant, nelygiavertėje konkurencinėje aplinkoje – greta italų, prancūzų, graikų, ispanų ir kitų savo gastronomija garsėjančių šalių, - galėtume atkreipti dėmesį į Lietuvą. Suvokėme, kad būtina iš naujo atrasti nacionalinį kulinarinį paveldą. Mūsų protėvių kulinarinę išmintį - žinojimą ką, su kuo ir kada valgyti, mitybos raciono sezoniškumą, maisto kiekį bei suderinamumą – apibūdinome šiuo metu visame pasaulyje aktualiu ir madingu terminu „dieta“ pagal lietuvius. Ir nuoširdžiai tikimės, jog šia dieta užsikrės patys lietuviai, nes kol nepatikėsime patys, kitus įtikint bus tikrai sudėtinga,“– pirmojo Lietuvos kulinarinio paveldo leidinio, skirto turistams, idėją pristato Valstybinio turizmo departamento Rinkodaros skyriaus vedėja Lauryna Tarvydienė.

Leidinyje pateikiami trijų autentiškų lietuviškų patiekalų receptai, rekomenduojamų valgomų lauktuvių namiškiams sąrašas po viešnagės Lietuvoje, pristatomos ir pagrindinės visų metų laikų kulinarinės šventės.

Leidinys “Lietuva. Paragauk! Pamilk!” bus išleistas 7 kalbomis.

Pagal 2012 m. paskelbtą Jungtinių Tautų analizę apie pasaulines gastronominio turizmo tendencijas, kulinarinis turizmas yra pastarųjų metų fenomenas, sparčiai vystęsis ir tapes nauju dinamiškiausiu ir kūrybiškiausiu turizmo rinkos segmentu. Vietos virtuvė daugeliui turistų tampa pagrindine atostogų patirtimi, padedančia pažinti šalies identitetą, bendruomenę, tradicijas. Pagal statistiką, maistui turistai išleidžia trečdalį atostogų pajamų. Didžiajai daugumai turistų (79 proc.) įdomiausi yra kulinariniai renginiai, 62 proc. – gastronominiai maršrutai ir kulinarinės pamokos, 53 proc. – vietos turgūs ir ūkininkai.

Valstybinio turizmo departamento organizuojamuose pažintiniuose turuose po Lietuvą dalyvaujantys užsienio žiniasklaidos atstovai visada pakviečiami į nacionalinio kulinarinio paveldo vakarienę, kurioje ne tik degustuoja, bet ir mokosi gaminti šaltibarščius, į turo programą dažnai įterpiama edukacinės duonos arba šakočio, grikinių blynų kepimo pamokos, ekskursija alaus, vyno keliais, sūrių degustacija. Šią vasarą Lietuvoje viešės Didžiosios Britanijos „Food and Travel“ žurnalo redaktorė su fotografu, kurie ruoš publikacija „Gurmanų keliais Lietuvoje“, taip pat JAV tinklaraščio „Food Paradise“ autoriai.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Svarbiausia priežastis keliauti į Tailandą?

Kultūra: šventyklos, muziejai, religija, muzika…

Gamta: paplūdimiai, kalnai, salos, džiunglės, gyvūnai…

Svetingumas: žmonės, patiekalai, viešbučiai, pramogos

Aktyvi veikla: golfas, važinėjimas dviračiais, žygiai, aktyvus poilsis ant vandens

Patrauklios kelionių kainos

Aš nekeliauju į Tailandą

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2020 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2020 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16053104sec.