Pirmajame Lietuvoje šeimų picų turnyre neliko pralaimėjusiųjų

Spalio 18-20 d. vykstanti kasmetinė Baltijos maisto ir gėrimų mugė lankytojus vilioja ne tik įvairiais skanėstais ir degustacijomis. Viena iš mugės naujienų – pirmasis Lietuvoje kulinarinis šeimų turnyras „Mūsų firminė šeimyninė pica“, kuriame dalyvavo šešios šeimos su mažaisiais kulinarais.

Šių metų renginio moto „Virtuvė kaip šeimos susitikimų ir bendravimo vieta“, todėl šeštadienį, šeimos dieną į modernią interaktyvią „Virtuvės studiją“ šeimos buvo pakviestos gaminti savo mėgstamiausias picas, iš kurių vertinimo komisiją turėjo atrinkti pačias gardžiausias ir geriausiai pavykusias.

Nuo pat ryto „Electrolux“ modernia buitine technika aprūpintoje „Virtuvės studijoje“ užvirė darbas, į kurį ypač entuziastingai įsitraukė mažieji šeimų kulinarai, be jokių atsikalbinėjimų tarkavę sūrį ar lupę česnakus. Kiekviena šeima pasirinko gaminti picą pagal savo šeimos firminį receptą. Dalis ingredientų skyrėsi, bet visos šeimos picoms naudojo miltus, mieles, vandenį, sūrį, baziliką, pomidorus – tai, be ko tikros picos neįmanoma iškepti. Tačiau picos visų buvo skirtingos: vienos su varške, kitos su kumpiu, vištienos krūtinėle ar net su cukinija. Visus produktus šeimoms dovanojo prekybos tinklas IKI.

Nuotaikingą, kupiną jaudulio šeimų picų turnyrą visą dieną stebėjo, komentavo ir iškeptas picas ragavo būriai smalsuolių ir, be abejo, kompetentinga vertinimo komisija, kurią sudarė Iš Neapolio šiemet į mugę atvykęs pizzaiolo Pietro Esposito, virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas, „Čiop Čiop“ kulinarinės studijos vadovė Urtė Mikelevičiūtė, „Čili“ picerijos vyriausiasis pizzaiolo Vygandas Petkevičius.

Iš picų tėvynės atvykęs Pietro Esposito stebėjosi, kad čia picų tešla maišoma šaukštu ir tiek daug kočiojama kočėlu – galiausia tampa kieta kaip asfaltas. Jo patarimas visiems picų kepėjams – viską daryti rankomis ir su meile.

Pasitarusi komisija nusprendė, kad šeimos turnyre nebus nugalėjusiųjų ir pralaimėjusiųjų. Juk svarbiausia, kaip pabrėžė Pietro Esposito, kad visas čia dalyvavusias šeimas jungia meilė, pica ir noras būti bei gaminti kartu. Visos šeimos buvo apdovanotos vertingais prizais.

Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF bei kartu vykstanti paroda „Jūsų namai“ veikia spalio 18-20 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO 1-oje ir 2-oje salėse.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 19.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.82210803sec.