Veiklos 25–metį Vilniuje mini aviakompanija LOT

25–uosius veiklos metus Lietuvoje mininti Lenkijos oro bendrovė „LOT“ šią sukaktį sutinka džiaugdamasi greitų ir patogių skrydžių į Varšuvą populiarumu bei maršrutais iš dviejų Lietuvos oro uostų – Vilniaus ir Palangos. Prieš ketvirtį amžiaus skrydžius iš Vilniaus pradėjusi „LOT“ buvo viena iš pirmųjų oro bendrovių, žengusių į neseniai Nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos aviacijos rinką.
Prasidėjus šių metų aviaciniam vasaros sezonui „LOT“ gali pasigirti tuo, kad skrydžiai iš Vilniaus į Varšuvos Šopeno oro uostą yra tarp vykdomų daugiausiai kartų per savaitę. Lėktuvai Lenkijos sostinės kryptimi iš Vilniaus ir atgal nuo kovo pabaigos kyla net 34 kartus per savaitę.
Lietuvos oro uostai skaičiuoja, kad 2016 m. „LOT“ iš Vilniaus ir Palangos oro uostų iš viso įvykdė beveik 2400 skrydžių ir aptarnavo daugiau nei 129 tūkst. keleivių.
„Bendrovei „LOT“ esame labai dėkingi už pasitikėjimą, parodytą po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo. Mūsų keleiviai greitai pamėgo tiek skrydžius į Varšuvą, tiek aviakompanijos siūlomas jungiamųjų skrydžių galimybes. Džiugu, kad šiandien jomis gali naudotis tiek Vilniaus, tiek Palangos keleiviai, o vasarą per Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo tako rekonstrukciją „LOT“ išmėgins ir Kauno oro uostą,“ – sakė Lietuvos oro uostų Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė.
„Mums didelis malonumas paminėti 25–ąsias tiesioginių skrydžių tarp Varšuvos ir Vilniaus metines. Žvelgiant iš istorinės perspektyvos, tai buvo vienas pirmųjų „LOT“ maršrutų. Po komunizmo žlugimo pradėjome naują savo veiklos etapą. Šiandien mes stipriname ryšius su savo kaimynais, o keleiviams skrydžius iš Vilniaus į Varšuvą siūlome 34 kartus per savaitę. Varšuvos oro uostas yra šiuolaikiškas transporto mazgas iš kurio galima pasiekti likusius Europos ir pasaulio miestus, tokius kaip Niujorkas, Los Andželas, Torontas, Pekinas, Tokijas ar Seulas“, - teigė „LOT“ Korporatyvinės komunikacijos direktorius Adrian Kubicki.
Įdomi istorinė detalė - aviakompanija „LOT“ pradėjo pirmąjį reguliarųjų skrydį per Vilniaus oro uostą. 1932 m. rugpjūčio 18 d. čia pirmą kartą nusileido oro linijų bendrovės orlaivis, vykdęs maršrutą Varšuva-Vilnius-Ryga-Talinas. Palangos oro uoste veiklą oro bendrovė pradėjo 2016 m. pavasarį.
 
Apie Lietuvos oro uostus
Lietuvos oro uostų tinklui priklauso trys oro vartai Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Per 2016 m. jie aptarnavo 4,8 mln. keleivių ir 52 tūkst. skrydžių. Vasaros sezono metu iš Lietuvos oro uostų 17 aviakompanijų skraidina 69 kryptimis į 59 miestus 26 šalyse. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc.
 
Apie „LOT“
Lenkijos oro linijos „LOT Polish Airlines“ yra moderni oro linijų kompanija, naująją Europą jungianti su pasauliu. Per metus bendrovė aptarnauja virš 5 mln. keleivių. „LOT“ Varšuvą sujungia su 70 kitų krypčių pasaulyje. „LOT“ užima lyderio poziciją Vidurio Rytų Europoje siūlydama tiesioginius tolimuosius skrydžius į Jungtines Amerikos Valstijas, Kanadą, Kiniją, Japoniją, Pietų Korėją. „LOT“ tolimųjų skrydžių keleiviai skraidinami pažangiausiu pasaulyje lėktuvu „Boeing 787 Dreamliner“. Pagrindinės „LOT“ vertybės – aistra ir pozityvi įgulos narių energija. 88 metus gyvuojanti bendrovė yra viena seniausių oro linijų bendrovių visame pasaulyje ir gali pasigirti aukščiausią kvalifikaciją turinčiais pilotais. „LOT“ yra žinomiausia Lenkijos oro linijų bendrovė, pripažinimo sulaukusi visame pasaulyje. Aviakompanija yra gavusi daugybę apdovanojimų iš įvairių aviacijos industrijos organizacijų, žiniasklaidos bei keleivių. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39868093sec.