«Small Planet Airlines» gavo oro vežėjo licenciją Kambodžoje

Atostogų skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“ Kambodžoje nuo šiol skraidys su nuosava oro vežėjo licencija (angl. AOC, Air Operator‘s Certificate) ir Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos (ICAO) suteiktu šaukiniu LKH.
Kambodžos oro vežėjo pažymėjimas „Small Planet Airlines“ tapo ketvirtuoju –  bendrovė taip pat turi veiklos licencijas Lenkijoje, Lietuvoje ir Vokietijoje.  
„Small Planet Airlines“ vardu skrydžius vykdys Kambodžoje įkurta bendrovė „Small Planet Airlines Co. Ltd“. Pagrindinė bendrovės akcininkė – Kambodžos kapitalo įmonė „Aviation Invest Cambodia“, kuriai priklauso 51 proc. „Small Planet Airlines Co. Ltd“ akcijų.  „Small Planet Group“ valdo 29 proc. akcijų, dar 20 proc. priklauso bendrovės vadovams. „Small Planet Airlines Co. Ltd“ veiks su „Small Planet Airlines“ prekės ženklu ir naudosis šio oro vežėjo sukaupta kompetencija.
„Šis pasiekimas ¬– unikalios mūsų verslo strategijos dalis. Susidurdami su sezoniškumo iššūkiu Europos rinkoje, nuo 2012 m. žiemomis pradėjome vykdyti projektus Azijos šalyse. Praėjusiais metais įgyvendinti projektai Saudo Arabijoje, Indijoje ir Kambodžoje buvo tokie sėkmingi, kad pirmą kartą savo istorijoje daugiau valandų skraidėme Azijoje, nei Europoje. Licencija Kambodžoje yra dar vienas didelis žingsnis siekiant didinti orlaivių parko efektyvumą ir plėsti veiklą“, ¬– sako „Small Planet Airlines“ vadovas Kristijonas Kaikaris.
Kambodžoje „Small Planet Airlines“ projektus vykdo jau keturis metus iš eilės. 2017-18 m. žiemą šioje šalyje iš viso skraidys 5 bendrovės orlaiviai.
„Iki šiol Kambodžoje skraidėme tik kartu su vietinėmis oro linijomis. Dabar, būdami Kambodžos licencijos bendrasavininkais, turėsime ne tik daugiau veiklos laisvės, bet ir galimybę pagerinti orlaivių utilizacijos rodiklį“, – teigia Erikas Zubrus, Kambodžoje įkurtos bendrovės „Small Planet Airlines Co. Ltd“ direktorius.
Planuojama, kad „Small Planet Airlines Co. Ltd “ skrydžių geografija apims ne tik Kambodžą, bet ir Honkongo, Pietų Korėjos, Kinijos rinkas. Įgyvendinus plėtros planus, jau per ateinančius kelis metus Pietryčių Azijoje bendrovė tikisi pervežti apie milijoną keleivių. Didesnė dalis bilietų bus parduodama per vietos kelionių agentūras.
„Kol kas vyksta derybos dėl skrydžių iš Kambodžos, Tailando, Pietų Korėjos, Japonijos, Ramiojo vandenyno salų oro uostų. Kambodžoje esame įregistravę vieną orlaivį, kuris jau atliko pirmąjį techninį skrydį. Planuojame dar šią žiemą Kambodžoje registruotų orlaivių parką išplėsti iki 3, o per ateinančius porą metų – iki 6 lėktuvų“, ¬– sako E. Zubrus.
Šiuo metu „Small Planet Airlines Co. Ltd“ dirba 25 darbuotojai, per artimiausius du metus oro linijos tikisi įdarbinti iš viso apie 200 žmonių. Planuojama, kad didžioji dalis darbuotojų bus vietiniai Kambodžos gyventojai.

Apie „Small Planet Airlines“:
„Small Planet Airlines“ skrydžius pradėjo 2009 metais ir nuo tada tapo viena greičiausiai augančių nepriklausomų atostogų skrydžių bendrovių Europoje. Šiuo metu bendrovės parke yra 22 orlaiviai, iš jų – 18 „Airbus A320“ ir 4 „Airbus A321“ modelio orlaiviai. Vasaros sezono metu „Small Planet Airlines“ skraidina poilsiautojus į populiarius atostogų kurortus Graikijoje, Ispanijoje, Turkijoje, Bulgarijoje, Italijoje, Egipte ir kt., o žiemos sezono metu dalį orlaivių perkelia į Azijos šalis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51663303sec.